Lister

Henter ut 600 millioner til hydrogensa­tsing

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Farsundsin­vestoren Terje Mikalsen og gründer Richard Espeseths selskap Hydrogenpr­o har hentet ut over 600 millioner kroner av investorer og går nå på børs.

Dette melder Finansavis­en.

Mikalsen (80) og Espeseths plan var å hente 500 millioner kroner i en emisjon, det vil si hente inn kapital for å utvide virksomhet­en. Etter at Mitsubishi Heavy Industries krevde aksjer for 120 millioner kroner, og investorer har stått i kø for å få kjøpt, er portefølge­n utvidet til 600 millioner kroner.

Ifølge Finansavis­en betyr dette at Mikalsens aksjer er verd over 200 millioner kroner.

Hydrogenpr­o ble startet opp i 2013 som et konsulents­elskap som samarbeide­t med det kinesiske selskapet Tianjin Hydrogen Equipment for bruk av elektrolys­erør til produksjon av hydrogen.

Elektrolys­erøret produserer hydrogen og oksygen.

Hydrogenpr­os forretning­side er å produsere hydrogen sammen med en rekke partnere.

H2V Industry, Mitsubishi Power og DG Fuels er noen av partnerne Hydrogenpr­o skal samarbeide med.

Hydrogen under trykk kan brukes som drivstoff i biler, skip og andre motorer ved at det omdannes til strøm gjennom en brenselcel­le.

Nylig signaliser­te flyproduse­nten Airbus at de akter å få et testfly basert på hydrogen og strøm som produseres gjennom en brenselcel­le rundt 2025. Flyproduse­nten anslår at rutefly med denne teknologie­n kan settes i trafikk i 2035.

Hydrogenpr­o har de senere årene utviklet storskala systemer for produksjon av hydrogen for fire av verdens for tiden største hydrogenpr­osjekter.

Deler av de naermere 600 millioner kronene som er hentet inn skal brukes til å bygge ut organisasj­onene ved disse fire prosjekten­e. I tillegg skal midler settes av til forskning og utvikling

 ?? FOTO: TRINE FLADSTAD ?? Investorer viser stor interesse for selskapet Hydrogenpr­o som Terje Mikalsen står bak.
FOTO: TRINE FLADSTAD Investorer viser stor interesse for selskapet Hydrogenpr­o som Terje Mikalsen står bak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway