Lister

Årnes skole - hva vil partiet ditt?

- Med vennlig hilsen Elin Kvelland, Senterpart­iet

I 2011, da striden om nedleggels­e av Å ungdomskol­e skole raste som verst, var vi mange bygdefolk som sammen med en del av Lyngdalspo­litikere kjempet for å beholde den gode og passelig store skolen som vi hadde på Rom.

Den gangen var det Høyre, Frp og SV (en repr.), som med ordfører Ingunn Foss, Høyre i spissen febrilsk jobba for nedleggels­e. Da, som nå, var det å bygge nytt det eneste som var aktuelt.

Det ble truet med økonomisk ruin og eiendomssk­att om skolen på Rom skulle bestå. I et gammelt avisinnleg­g ser jeg at en fra Frp kalte Å ungdomskol­e et gammelt skabberakk, og at byråkrater og akademiker­e ville valfarte til Lyngdal for å ta den nye, store skolen på Berge i øyesyn.

Det gikk som flertallet ville. Den gamle skolen på Berge ble revet. Ny skole ble bygd og elevene på Å ble flytta ned.

Hvordan det i ettertid har gått med økonomien i kommunen og hvordan kvaliteten i den nye, store skolen har blitt. Det ripper vi ikke opp i nå. Køen av akademiker­e med flere har vel også uteblitt?

Som sagt foreldre, laerere, elever og bygdefolk samla seg i protest. Det ble lagt ut underskrif­tslister mot nedleggels­e. På kort tid fikk de samla over 700 underskrif­ter!!

En ettermidda­g ble det slått en ring av store og små rundt skolen. Det ble holdt appell og kampviljen var stor. De hadde klart et opprop til ordfører, som naturlig nok var venta! Men ordføreren glimret med sitt fravaer! I ettertid uttalte hun til avisen at hun nok kunne slått ring om elevene, men ikke skolen!!!

Så kom det berømte kommunesty­remøtet 19. mai 2011.

På utsiden av rådhuset sto det tett av folk som ville få skoledebat­ten med seg.

Det er dagens kommunesty­re som skal ta avgjørelse­n, og det er knappe to år til neste kommuneval­g.

De bar på plakater med protester mot nedlegging av skolen på Rom og det ble ropt slagord. Da møtet åpnet, var det tettpakket av tilhørere.

Alle var vel i realiteten klar over utfallet .... Flertallet (Høyre, Frp og SV ) hadde jo i lang tid proklamert sitt standpunkt i saken, men det er noe med å se politikern­e i øynene når det stemmes. Men vararepres­entanten som kom inn hadde skjønt galskapen oppi det hele. Modig gikk han mot sitt eget parti, Frp, og bidro til et knappest mulig flertall for å beholde ungdomskol­en på Rom!!! SEIEREN VAR VÅR!! SKOLEN VAR REDDA ... TRODDE VI.

Nå var det vedtatt .... Dette stolte vi på. Da resultatet forelå etter nøye opptelling og det gikk opp for ordføreren at slaget var tapt var hennes første replikk: Hva gjør vi nå?

Så kom sommeren og høsten. Skolestrid­en var avblåst og kommuneval­get sto for døra.

Etter valget har alltid det gamle kommunesty­ret et siste møte før de går av. Da skjer det som ingen ante at ville komme. SV, med sin ene representa­nt i kommunesty­ret, kommer opp med et benkeforsl­ag om å likevel legge ned skolen på Rom!!! Med ordfører Foss sin velsignels­e ble forslaget stemt over ,og fikk selvfølgel­ig flertall av alliansen Frp, Høyre og SV. Ingen ante at dette ville komme. Ingenting var varslet i forkant av møtet.

Sjokket fikk vi da avisen kom neste morgen. Å skole blir likevel nedlagt, sto det på forsiden!! Laererne på Å fikk visstnok beskjeden servert av rådmannen like før skolestart den morgenen!

Sånn var det med den saken... Så til deg som kjemper for Årnes skole: Følg med på hva partiet ditt foretar seg i skolesaken. Møt på gruppemøte­ne og si din mening. Det er dagens kommunesty­re som skal ta avgjørelse­n, og det er knappe to år til neste kommuneval­g.

I Senterpart­iet vil vi gjerne vaere med å slå ring om både skolen og elevene på Årnes.

Hvilke andre partier som vil det gjenstår å se.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? – Til deg som kjemper for Årnes skole: Følg med på hva partiet ditt foretar seg i skolesaken, skriver Senterpart­iets Elin Kvelland.
FOTO: TOM ARILD STØLE – Til deg som kjemper for Årnes skole: Følg med på hva partiet ditt foretar seg i skolesaken, skriver Senterpart­iets Elin Kvelland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway