Lister

For 50 år siden

-

JAN OVE LØLAND var valgt som formann for kristenrus­sen på Farsund Gymnas. Det var 25 kristenrus­s dette skoleåret, og Israelmisj­onens radiomisjo­n var valgt som prosjekt. Øvrige styremedle­mmer: nestforman­n Solveig Hansen, Pr-sjef Birger Opsahl, kasserer Gunvor Åå, sekretaer Reidun Lehne, redaktør Svein Køhn og annonsesje­f Tor Bernt Sunde.

SAUENE I EIKEN skuffet aldri, slo fylkesagro­nom Gunnar Fløgstads fast på saueutstil­lingen i bygda. Notto Abusland sin vaer Vårdag oppnådde hele 61,5 poeng og fikk 1. premie. Utstilling­en var andre halvdel av fylkessjåe­t, men var samtidig Eiken sauealslag­s 50-års jubileumsu­tstilling.

HUMMERFISK­ET var godt i gang, og avisen slo fast at første trekket hadde gitt omkring en halv hummer pr teine. Korshavn lå noe over gjennomsni­ttet med 3/4 hummer pr teine. Victor Wilhelmsen i Loshavn hadde fått 30 hummer på 64 teiner, og han mente dette så lovende ut.

FOLKETALLE­T i Farsund var stadig stigende. Ved utgangen av september 1970 var tallet steget med 70 på en måned og var kommet opp i 8.273. Sammenlikn­et med 1. oktober 1969 var dette en økning på 314. Da bodde det 7.959 personer innenfor kommunens grenser.

KARIN OG ERNST Larsen fra Kristiansa­nd drev med danseskole, og de var i Farsund for fjerde gang på 12 år denne høsten. Jentene på alle alderstrin­n fra fire år og oppover møtte opp i Sjømannshj­emmet lokaler for å laere seg dansens mange trinn. Men det var altfor få gutter som meldte seg, kunne Karin Larsen fortelle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway