Lister

Rasmussen tilbake i Eliteserie­n igjen

Mathias Rasmussen (22) fra Lyngdal signerte fredag en treårskont­rakt med Brann.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Dette blir spennende og jeg gleder meg til å bli kjent med mine nye lagkamerat­er, sier Mathias Rasmussen til Brann.no.

22-åringen har de siste årene spilt for danske Nordsjaell­and, hvor han spilte 105 kamper og noterte seg for 12 scoringer. Den siste tiden har han derimot slitt med lite spilletid i Danmark og ønsket seg bort. I Norge har han tidligere spilt for Start, hvor han debuterte som 16 åring.

Ankom tirsdag

Han ankom Bergen på tirsdag i forrige uke og gikk rett i karantene i påvente av en negativ koronatest. Det første negative testsvaret fikk han torsdag, og han kunne derfor gjennomfør­e den medisinske testen under strenge smittevern­sregler fredag formiddag.

Ettersom 22-åringen kom til Bergen fra Danmark, måtte han avlegge enda en negativ test før han kunne delta på treninger med klubben. Det førte til at søndagens hjemmekamp mot Molde, som endte med 1-2 tap på Brann stadion, kom for tidlig for 22-åringen og hans første kamp for Brann blir derfor tidligst bortekampe­n mot Mjøndalen 17. oktober - etter landskampp­ausen.

– God teknisk

Den venstrebei­nte spilleren kan spille både som kant og back på venstresid­en, og får drakt nummer 7 hos rødtrøyene fra Bergen.

I Brann er man godt fornøyd med å ha sikret seg Rasmussen.

– Mathias er en god teknisk fotballspi­ller med en offensiv mentalitet, som vi både håper og tror vil passe godt inn i måten vi skal spille på. Han er en ung spiller med sine 22 år, men også erfaren med over 100 kamper i den danske ligaen. Med salget av Gilbert Koomson til Tyrkia var det viktig å få inn en ny spiller, og han går inn i rekken av unge spillere som har signert for Brann den siste tiden, sier Soltvedt til Brann.no.

– Aldri noe tvil

Brann-trener Kåre Ingebrigts­en uttrykte ovenfor Bergens Tidende

torsdag at han er begeistret for Rasmussen.

– Vi pratet veldig godt sammen. Da vi skjønte at det kunne vaere en mulighet for å hente Mathias Rasmussen, var det aldri noe tvil om at det var noe vi ønsket, sier Ingebrigts­en til Bergens Tidende.

Han trekker blant annet frem egenskaper som klokskap og evnen til å ta de rette valgene på banen når han skal beskrive Rasmussen.

– Han har mye erfaring til tross for sin unge alder. Han er en veldig klok fotballspi­ller, som kan spille i flere posisjoner. Han har også hode til å spille i Brann, sier Ingebretse­n til Bergens Tidende.

Dette blir spennende og jeg gleder meg til å bli kjent med mine nye lagkamerat­er

Mathias Rasmussen

 ??  ??
 ?? FOTO: SPORTSKLUB­BEN BRANN ?? Mathias Rasmussen ser frem til å fortsette karrieren i Bergen.
FOTO: SPORTSKLUB­BEN BRANN Mathias Rasmussen ser frem til å fortsette karrieren i Bergen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway