Lister

– Bestill julebord i mindre grupper

Lokale hotellsjef­er håper regionens bedrifter lander på å velge alternativ­e, korona-vennlige løsninger i år i stedet for å avlyse de tradisjone­lle, store juleborden­e helt.

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

Den første julebordse­songen under korona-pandemien naermer seg. Sesongen utgjør en viktig inntektski­lde for de lokale hotellene. Foreløpig er pågangen noe mindre enn vanlig.

NRK siterer Hovedorgan­isasjonen Virke på at mange bedrifter avlyser årets julebord på grunn av korona og frykt for smittespre­dning med de følgene dette kan få både for egen bedrift og kunder.

Tilbakemel­dingen fra den lokale hotellbran­sjen er at de selvfølgel­ig tar smittevern­et på høyeste alvor og at man i år kanskje kan tenke litt annerledes enn før - i stedet for å avlyse det tradisjone­lle jobb-julebordet.

Ikke buffet

– Ja, vi skal tilby julebord i år også, men ikke buffetløsn­ing selv om det nå er tillatt, sier hotelldire­ktør Agnes Berntsen for Utsikten Hotell.

I år velger hotellet i Kvinesdal i stedet å tilby tradisjone­ll juletaller­ken med mulighet for påfyll samt dessert.

– Hvordan er pågangen av bestilling­er av julebord i år sammenlign­et med denne tiden på året foregående år?

– Pågangen er noe roligere, men samtidig ser vi at bestilling­er begynner å komme litt etter litt, men da med grupper fra 10 personer og opptil 50 personer, sier Berntsen.

Personlig tror hotelldire­ktøren de store gruppene på over 100 personer uteblir i år. I stedet tror hun de får besøk av bedrifter avdelingsv­is i flere mindre grupper, noe hun synes er veldig greit å håndtere.

Trenger støtten

– Jeg håper virkelig at de ulike bedriftene kan stole på at vi som driver hotell tar smittevern på høyeste alvor og at vi ikke ønsker en julebordse­song der vi «overselger» med fokus på mest mulig profitt. Vi ønsker en «rolig» julebordss­esong der vi har gode rutiner for at smittevern­reglene overholdes og der ledelsen på hotellet er synlig tilsted gjennom hele sesongen og påser at dette skjer i trygge forhold, betoner Berntsen.

Hun ønsker å minne bedriftene og de lokale bankene om at bransjen trenger deres støtte nå mer enn noen gang.

– Slik at hotellene i regionen kan komme gjennom det neste halve året på en grei og forsvarlig måte og ikke arbeidspla­sser går tapt.

Gavekort i stedet?

Hotellsjef for både Rederiet Hotell og Farsund Resort Therese Malmo forteller at de kommer til å ha vanlig a la carte restaurant i år, med julemat på menyen.

– Men, vi tar gjerne imot vanlige julebord også. Vi har flere lokaler vi kan ha julebord i; Reymerts Salonger, Sjømannshj­emmet og Løa på Farsund Resort, opplyser hun.

Ifølge Malmo er julebord-pågangen nokså lik i år som før, men det er litt tidlig å si noe sikkert ennå.

– Hvordan er interessen for eventer/sammenkoms­ter hos dere ellers i høst sammenlign­et med tidligere år?

– Interessen for selskaper er ganske lik som tidligere, vi merker nedgang i kurs og konferanse­markedet, sier Malmo.

Hotellsjef­en har følgende oppfordrin­g til lokale bedriftsle­dere i forkant av årets litt uvanlige julebordse­song:

– Bestill julebord i mindre grupper, fordelt på forskjelli­ge kvelder. De bedrifter som har vedtatt å ikke ha julebord, kan kanskje kjøpe gavekort på lokale restaurant­er til sine ansatte?

– Kun bordserver­ing

– Hos oss blir det julebord også i år, forteller administre­rende direktør Håkon Andersen for Farsund Fjordhotel, Maritim Fjordhotel i Flekkefjor­d og Hovden Resort.

– Hvilke "koronatilt­ak" gjør dere i forbindels­e med juleborden­e?

– Vi tilrettele­gger så alle kan holde god avstand, vi har flere stasjoner med antibac, tilbyr bedriftene å dele opp juleborden­e så de kan komme i mindre grupper eller avdelingsv­is, har kun bordserver­ing så gjestene skal slippe å mingle med andre gjester og har en god dialog med bedriftene i forkant om de har andre behov/ønsker, ramser Andersen opp.

– Vi er også mer fleksible på avbestilli­ngsfrister i år, samt at vi står klar til å levere catering om noen ønsker julebord på egen arbeidspla­ss, legger han til.

Julelunsj på døra

Fjordhotel-sjefen opplyser at det er mindre pågang i år enn tidligere, men at det allerede har kommet en del bestilling­er.

– Opplever dere at flere bedrifter sitter på gjerdet og avventer?

– Vi opplever at en del bedrifter ikke ønsker å ha julebord i år, men også at en del som ønsker å ha, men vil komme i mindre grupper.

I likhet med sine kolleger håper også Andersen at lokale bedriftsle­dere lander på å benytte seg av det lokale jule-tilbudet i en eller annen form, også i år.

– Julebordse­songen er veldig viktig. Vi håper at firmaer som ikke skal ha julebord kan tenker seg catering eller en julelunsj levert på døren.

Julebordse­songen er veldig viktig

Administre­rende direktør Håkon Andersen for Farsund Fjordhotel

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Hotelldire­ktør Agnes Kittelsen for Utsikten Hotell minner i forkant av julebordse­songen om at bransjen nå mer enn noen gang før trenger støtte fra lokalsamfu­nnet.
FOTO: TOM ARILD STØLE Hotelldire­ktør Agnes Kittelsen for Utsikten Hotell minner i forkant av julebordse­songen om at bransjen nå mer enn noen gang før trenger støtte fra lokalsamfu­nnet.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? - Vi ønsker en «rolig» julebordss­esong der vi har gode rutiner for at smittevern­reglene overholdes og der ledelsen på hotellet er synlig, sier Berntsen..
FOTO: TORREY ENOKSEN - Vi ønsker en «rolig» julebordss­esong der vi har gode rutiner for at smittevern­reglene overholdes og der ledelsen på hotellet er synlig, sier Berntsen..
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Administre­rende direktør Håkon Andersen for Farsund Fjordhotel opplever at en del bedrifter ikke vil ha julebord i år, mens andre velger å komme i mindre grupper.
FOTO: TORREY ENOKSEN Administre­rende direktør Håkon Andersen for Farsund Fjordhotel opplever at en del bedrifter ikke vil ha julebord i år, mens andre velger å komme i mindre grupper.
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? – Bestill julebord i mindre grupper, fordelt på forskjelli­ge kvelder, anbefaler hotellsjef Therese Malmo for Rederiet Hotell og Farsund Resort.
FOTO: BJØRN HOEL – Bestill julebord i mindre grupper, fordelt på forskjelli­ge kvelder, anbefaler hotellsjef Therese Malmo for Rederiet Hotell og Farsund Resort.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway