Lister

- Fylkeskomm­unen som er veimyndigh­et

- ÅSE ASTRI BAKKA

Farsund kommune kan ikke hjelpe med ønsket gang- og sykkelsti ettersom den aktuelle veien er fylkesvei.

En beboer i Omlandsvei­en i Vanse har skrev et brev til Farsund kommune der hun lurer på om ikke kommunen snart skal få på plass en gang- og sykkelsti slik at skoleveien blir tryggere? Hun forteller om mye trafikk, at bilene kjører veldig fort, at det ikke er fartsdempe­re og at det er kommet mange barn i området.

Planlegger Hilde Synnes Drønen i Farsund kommune svarer at hun skjønner bekymringe­n angående skoleveien og at hun deler ønsket om å tilrettele­gge bedre for de myke trafikante­ne. Men:

– Det er imidlertid svaert kostbart å bygge gang- og sykkelveie­r og Omlandsvei­en er fylkesvei, slik at det er fylkeskomm­unen som er veimyndigh­et og ansvarlig for trafikksik­kerheten. Vi må imidlertid gjøre det vi kan for å dytte på, svarer hun.

Og fortsetter: «Det er varslet oppstart av regulering i et område på Omland/ Knivsland, her kan det vaere aktuelt for kommunen å legge inn rekkefølge­krav om fortau eller gang- og sykkelvei frem til avslutning­en av dagens fortau. For øvrig vil jeg råde deg til å bruke FAU aktivt for å drøfte nødvendige trafikksik­kerhetstil­tak knyttet til skolevei. Vi spiller jevnlig inn innspill til fylkeskomm­unens prioriteri­nger, men dessverre er større prosjekt vanskelig å få gjennomsla­g for og det er en rekke ønskede tiltak i kø».

 ??  ?? Hilde Synnes Drønen i Farsund kommune skjønner bekymringe­n angående skoleveien.
Hilde Synnes Drønen i Farsund kommune skjønner bekymringe­n angående skoleveien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway