Lister

Tjeneste tjeneste

- ÅSE ASTRI BAKKA

kolleger i Lyngdal menighet, de mange menneskene han har møtt og hjulpet og andre. Blant dem ordfører Jan Kristensen i Lyngdal, som var på plass i kirken for å takke:

– Lyngdal kommune setter veldig pris på ditt virke. Mange har trengt deg og mange kommer til å trenge deg videre. Takk for de årene du har hatt som diakon. Takk for alle du har hjulpet. Takk for det du er. Takk!

Baere mennesker frem

I tillegg til den spesielle prekenen, bestod gudstjenes­ten av blant annet sang og musikk av kirkebande­t og tekstlesin­g fra Markusevan­geliet.

Da Grødem i forkant av gudstjenes­ten spurte Hananger om hvilken tekst han ville velge som passet for anledninge­n, så valgte den avtroppend­e diakonen historien i Markusevan­geliet om den lamme mannen som som ble helbredet etter at fire venner hjalp ham til Jesus ved at sengen han lå i ble firt ned gjennom et hull i taket.

Hananger fortalte menigheten at dette er en av lignelsene han har brukt i tjenesten som diakon, og at det har vaert flott å få vaere med på å baere mennesker frem.

Ikke ferdig

Geirulf Grødem fortalte at han hadde snakket med en person som selv valgte å bli diakon på grunn av et møte med Hananger.

– Hva tenker du om det? spurte han under samtalen i kirken.

– Det er fantastisk å høre. Jeg kjenner på en grenseløs lykkefølel­se, nesten så hjertet vil sprekke, smilte Hananger, som benyttet anledninge­n den spesielle gudstjenes­ten ga ham til å takke en lang rekke faste medhjelper­e og støttespil­lere han har hatt i mange, mange år. Men mest av alt rettet han takknemlig­heten mot ektefelle, barn og barnebarn. Som pensjonist er det spesielt tid med disse han ser frem til.

Han komme likevel ikke til å trekke seg helt ut av diakonitje­nesten, selv om han nå er ute av lønnet tjeneste.

– Jeg er ikke ferdig som medmennesk­e. Jeg trives aller best med den gode samtalen, og den skal jeg fortsette med også videre.

 ??  ??
 ?? FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA ?? for lang og tro tjeneste. Fra venstre: diakon Jan Kåre
FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA for lang og tro tjeneste. Fra venstre: diakon Jan Kåre
 ??  ?? – Veien ble til mens jeg gikk, sier Jan Kåre Hananger om årene som diakon i Lyngdal menighet.
– Veien ble til mens jeg gikk, sier Jan Kåre Hananger om årene som diakon i Lyngdal menighet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway