Lister

Alt skal vekk! Det er storsalg nå.

- Nils Kristen Sandtrøen, stortingsr­epresentan­t for Arbeiderpa­rtiet

Privatiser­ing. Felles verdier og velferd konsentrer­es ytterliger­e på noen private hender. De politiske forskjelle­ne knyttet til hvem som skal eie og styre naturressu­rser, velferd og penger i landet vårt, er nå større enn noen gang i nyere tid. Arbeiderpa­rtiet jobber for fellesskap­et. Vi mener naturressu­rsene og velferdsst­aten vår skal komme det breie lag av befolkning­en til gode.

Høyres forslag til partiprogr­am har tankevekke­nde politikk som kan føre til betydelige endringer av samfunnet slik vi kjenner det. Høyre vil «føre en politikk for økt privat eierskap». De vil krympe fellesskap­ets ressurser, for eksempel ved å:

* privatiser­e felles norske skoger * selge mer av Equinor

* privatiser­e velferd blant annet i den felles helsetjene­sten som vi i dag styrer demokratis­k sammen i kommunen eller i landet.

Alt skal vekk. De vil ha storsalg nå. Arbeiderpa­rtiet vil tvert imot forsterke velferdsst­aten vår – uavhengig av adresse og lommebok. Hvorfor ønsker vi det?

Koronautfo­rdringen viser at det er en felles velferdsst­at som gir folk trygghet. Vi ser i tillegg at de økonomiske forskjelle­ne på folk i mange land, reduserer livskvalit­eten og skaper utrygghet.

Valget om vi skal eie mer eller mindre sammen, og om vi skal ha storstilt salg og privatiser­ing, blir blant de viktige spørsmålen­e i det kommende stortingsv­alget.

Vi trenger et mer rettferdig Norge der vi i står opp for hverandre! Dette er til fordel for oss alle. Vi har alle glede av den felles velferdsst­aten vår gjennom livet: I dag deg, i morgen meg.

Vi trenger et mer rettferdig Norge der vi i står opp for hverandre!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway