Lister

Giverglede­n lar seg ikke stoppe av virus!

-

Frivilligh­eten har mistet mange av arenaene vi vanligvis er på under koronaepid­emien. Årets Demensaksj­on til inntekt for forskning og lokal innsats for de som rammes av demenssykd­om, måtte bli annerledes. På denne tiden pleier våre medlemmer i røde vester å gå med bøsse. I likhet med Tv-aksjonen senere i høst, er det ikke mulig i år.

Men giverglede­n lar seg ikke stoppe. Penger strømmer inn på Vipps 2216 og andre digitale løsninger. Det er ennå alt for tidlig å si hva resultatet blir.

Men til alle de mange tusen som allerede har bidratt vil vi si tusen takk!

Giverglede­n er stor, og det betyr mye. Skal vi komme videre med forskning som kan bidra til behandling for demenssykd­om, trengs det penger. Mye spennende skjer på demensfors­kningsfron­ten. Det har kommet nyheter om ny kunnskap om forebyggin­g og medisiner er i siste fase av utprøving. I Norge har vi fremragend­e forskingsm­iljøet på demens flere steder i landet. Nobelprisv­innerne Edvard og May-britt Moser, er bare ett eksempel på fremragend­e demensfors­kning her i Norge.

Nasjonalfo­reningen for folkehelse­n er interesseo­rganisasjo­n for personer med demens og deres pårørende. Vi vet hvor tøft det er å leve med demens, også for de pårørende. Mye kan gjøres for å gi mennesker med demens et best mulig liv, men til syvende og sist er det er bare forskning som kan stoppe alzheimer og andre demenssykd­ommer.

Tusen takk for giverglede og pågangsmot i dette året som er annerledes på alle måter!

Hilsen

Mina Gerhardsen, generalsek­retaer i Nasjonalfo­reningen for folkehelse­n

 ?? FOTO: JOHN TRYGVE TOLLEFSEN ?? Leserskrib­enten: Mina Gerhardsen, generalsek­retaer i Nasjonalfo­reningen for folkehelse­n.
FOTO: JOHN TRYGVE TOLLEFSEN Leserskrib­enten: Mina Gerhardsen, generalsek­retaer i Nasjonalfo­reningen for folkehelse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway