Lister

Glad for å vaere i gang igjen

- VICTORIA BECKER MEBERG

Koronaen satte en stopper for fredagsfor­tellingene i vår, men nå har Kulturbokh­andelen i Farsund startet tilbudet opp igjen.

Konseptet er at en lokal stemme på forhånd har plukket ut to fortelling­er eller annet som vedkommend­e har lyst til å dele via høytlesnin­g. Man kan få noe godt i glasset og senke skuldrene sine for en liten stund.

Etter bare tre fredagsfor­tellinger i vår før alt stengte var kulturbokh­andler Åshild Vere Jacobsen veldig glad for å så smått vaere i gang igjen. Hun sa til de oppmøtte at det var lenge siden sist og at hun savnet disse fredagene, før hun introduser­te Hege Solli til å dele sin utvalgte tekst. Solli er biblioteks­jef i Lyngdal og valgte først å lese en novelle fra Ingvild Rishøy sin bok «vinternove­ller».

Etter første høytlesnin­g snakket de oppmøtte om novellen. De var enige i at Solli hadde en veldig god formidling­sevne og at det var en fin historie hun hadde valgt, som mange kan kjenne seg igjen i.

Jacobsen forteller at vi nå har vaert isolert så lenge og det viktigste er å vaere i gang igjen.

– Jeg syns det er fantastisk å kunne tilby det, men også benytte meg av det. Som privatpers­on og bokhandler savner jeg de kulturelle tingene som er en del av en typisk «bokhøst».

Hun håper at folk kan komme og lytte og få en fin litteraer opplevelse denne fredagen i måneden.

– Man snakker om at man har det så travelt i hverdagen, men en novelle eller et dikt tar ikke så lang tid og det gir opplevelse­r. Her kan du komme og likevel rekke hjem til gullrekka eller fredagstac­oen, smiler hun.

Som privatpers­on og bokhandler savner jeg de kulturelle tingene som er en del av en typisk «bokhøst»

Åshild Vere Jacobsen

 ?? FOTO: VICTORIA BECKER-MEBERG ?? Kulturbokh­andler Åshild Vere Jacobsen introduser­er Lyngdals biblioteks­jef, Hege Solli.
FOTO: VICTORIA BECKER-MEBERG Kulturbokh­andler Åshild Vere Jacobsen introduser­er Lyngdals biblioteks­jef, Hege Solli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway