Lister

Faren takker for støtten

Dang Nguyen Tran ønsker å takke for all hjelp og støtte som han har fått etter at hans datter Daisy (28) ble påkjørt og drept på Snartemo natt til 2. juni i fjor.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Det at ens eget barn dør før deg er veldig spesielt, og jeg unner ingen å oppleve noe slikt.

Dang Nguyen Tran

– Det er viktig for meg å takke. Jeg er veldig takknemlig, sier Nguyen Tran til Lister.

– Vanskelig

Gjennom lokalavise­n ønsker han å formidle et brev som han skrev etter at han vitnet i rettssaken på tirsdag.

En 22 år gammel mann står tiltalt for å ha kjørt på og drept datteren hans. Mannen nekter straffskyl­d.

Dang Nguyen Tran tok turen fra Frankrike til Farsund for å følge rettssaken, som startet på mandag og som skal vare fram til 2. desember. Nguyen Tran ankom Norge på datteren Daisys fødselsdag 17. oktober for å sitte i karantene fram til rettssaken skulle ta til.

For ham er det viktig å vaere til stede i retten. Men han forteller at det er tøft.

– Det er veldig vanskelig, sier han.

Tirsdag vitnet han i retten. Tre meter fra vitnebokse­n satt mannen som er tiltalt for å ha kjørt på og drept datteren hans.

– Den kjaerlighe­ten man har til et barn er veldig stor. Det at ens eget barn dør før deg er veldig spesielt, og jeg unner ingen å oppleve noe slikt, sa Daisys far i retten.

Han beskrev datteren som en snill jente, som var flink på skolen og som skulle utdanne seg innen turisme.

Slik ble det aldri.

Takkebrev

– Jeg føler ikke jeg fikk sagt alt i vitnebokse­n. Derfor har jeg skrevet et brev som jeg veldig gjerne ønsker at lokalavise­n videreform­idler, sier han i en pause i rettssaken.

Han gir oss et håndskreve­t brev, på fransk, datert 4. november, i Farsund. Her er teksten i brevet, oversatt av en av tolkene som er i tingretten.

«I går satt jeg foran en dommer for å vitne. Jeg var litt stresset og emosjonell, og jeg fikk ikke sagt alt jeg hadde lyst til å si. Her kommer noen flere ord jeg har lyst til å formidle:

Jeg vil først takke alle politifolk

som har vaert involvert og ofret seg, sin tid og energi for å finne bilen som var involvert i ulykken som gjorde at min datter døde.

Så vil jeg takke den norske staten som har tatt seg av meg. Den har gitt meg mulighet for å bo her under rettssaken, gitt meg overnattin­gsmulighet­er, mat og betalt flybillett.

Jeg vil spesielt også takke advokat Jorunn Karin Ingebretse­n, som er bistandsad­vokat for min datter.

Jeg har hatt det veldig vondt den siste tiden. Selv om jeg har det vondt, baerer jeg ikke noe hat overfor den unge mannen som sitter i rettssalen, tiltalt. Jeg håper han angrer og at han kommer til å be om unnskyldni­ng for det som har skjedd.

Mr. Tran»

 ??  ??
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? – Det er viktig for meg å takke for all hjelpen jeg har fått fra norske myndighete­r i denne saken, sier Daisy May Trans far, Dang Nguyen Tran, som har reist fra Frankrike til Farsund for å følge rettssaken mot en 22 år gammel mann som er tiltalt for å ha kjørt på og drept hans datter.
FOTO: TOM ARILD STØLE – Det er viktig for meg å takke for all hjelpen jeg har fått fra norske myndighete­r i denne saken, sier Daisy May Trans far, Dang Nguyen Tran, som har reist fra Frankrike til Farsund for å følge rettssaken mot en 22 år gammel mann som er tiltalt for å ha kjørt på og drept hans datter.
 ??  ?? I et håndskreve­t brev ønsker Daisy May Trans far å takke hjelpemann­skaper og den norske stat for all hjelp i forbindels­e med saken.
I et håndskreve­t brev ønsker Daisy May Trans far å takke hjelpemann­skaper og den norske stat for all hjelp i forbindels­e med saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway