Lister

– Jeg ble satt litt ut

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– Synet som møtte oss på ulykkesste­det var uvant, også for oss brannfolk. Jeg ble litt satt litt ut.

Det sa utryknings­leder Jimmy Birkeland ved brannstasj­onen på Birkeland i Haegebosta­d da han forklarte seg i Lister tingrett i går.

Han og kollegene var de første som kom til stedet hvor de to kvinnene var blitt påkjørt.

Ifølge utryknings­lederen gikk de aller første meldingene brannvesen­et fikk på at en person var fastklemt under en tilhenger. Birkeland mener meldingen ble endret til at det var en Atv-ulykke.

– Da vi kom opp dit sto en ATV på tvers i veien. Den måtte vi flytte. Det lå to personer i veien. Vi fikk kontakt med hun som var skadet. Hun ga uttrykk for at hun hadde mye smerter. Jeg mener at det var fire andre personer på stedet da vi kom dit, sa Birkeland.

I retten fortalte han at kvinnen som lå livløs på stedet, lå på tvers mellom en tilhenger og en bil.

– Hun lå utenfor veibanen, ikke i selve veien, men helt i kanten, forklarte brannvesen­ets utryknings­leder.

Også politiets innsatsled­er Hanne Rom Havaas var blant dem som forklarte seg i retten i går

– Det kom melding om at det hadde vaert en Atv-ulykke.

Meldingen var uklar og det var en del uklarheter om hva som egentlig hadde skjedd, sa hun i retten.

Rom Havaas beskrev situasjone­n på ulykkesste­det som svaert uoversiktl­ig.

– Det kom mange folk ut av skogen, og vi måtte sikre åstedet og få kontroll på personene som var på stedet. Politiet tok med seg totalt 12 personer, sa hun.

De to som ble påkjørt hadde sammen med flere andre vaert med på dugnad dagen i forveien på en gård hvor det skulle arrangeres en festival helgen etter. Lørdag kveld var det fest på gården. I forbindels­e med dugnaden ble det brukt ATV-ER til transport opp på gården, 500 meter fra Urestadvei­en.

– Flere av personene som kom ut fra skogen var ruset. Det var ganske kaotisk og folk alle veier på stedet. Det vi så på åstedet var ikke forenlig med en vanlig Atv-ulykke, så vi måtte holde alle muligheter åpne for hva som kunne ha skjedd, sa Rom Havaas fra vitnebokse­n.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Jimmy Birkeland er utryknings­leder ved brannstasj­onen på Birkeland i Haegebosta­d, og var en av de første som ankom ulykkesste­det søndag 2. juni.
FOTO: TOM ARILD STØLE Jimmy Birkeland er utryknings­leder ved brannstasj­onen på Birkeland i Haegebosta­d, og var en av de første som ankom ulykkesste­det søndag 2. juni.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway