Lister

Korleder er takknemlig for støtten

Minst 22 er koronasmit­tet i sangkoret Nordvesten. Korleder Jan Morten Egerhei mener koret har vaert maksimalt uheldige, og setter stor pris på lykkeønskn­ingene som har strømmet inn.

- ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD alexandra.langegard@lister24.no

– Folk skjønner at vi har vaert maksimalt uheldige og at ingen er å klandre. Vi har fått mange gode lykkeønskn­inger. Det varmer å se all støtten. Jeg har ikke helt oversikten enda, men jeg tror at litt over 22 er smittet, sier Jan Morten Egerhei, styreleder og tenor i sangkoret.

Over 22 medlemmer smittet

Det var på onsdag forrige uke at en person, som ikke skal ha hatt symptomer på smitte, møtte opp på øvelse i sangkoret Nordvesten. I etterkant har vedkommend­e fått påvist koronasmit­te.

Alle de 32 koristene som var til stede under samme øvelse har blitt testet og satt i ti dagers karantene. Minst 22 medlemmer av Farsund-koret har til nå testet positivt på korona. To av dem er bosatt i Lyngdal, resten i Farsund. Totalt er det 28 positive tester som kan knyttes til det pågående smitteutbr­uddet.

Flere av kormedlemm­ene er over 65 år gamle, og er dermed i risikogrup­pen. Kommuneove­rlege

Ann-margret Haaland beskriver smittesitu­asjonen som dramatisk.

I ettertid av smitteutbr­uddet har koret hatt en gjennomgan­g av rutinene med kommuneleg­en. Det ble konkludert med at koret skal ha fulgt gjeldene smittevern­regler. Blant annet sto koristene oppstilt med 1,5 meter avstand til siden og 2 meter frem og tilbake. Teip på gulvet ble benyttet til å markere grensene.

Isolert i kjellerstu­a

Korleder Egerhei er blant dem som har testet positivt på viruset. Han har hatt hodepine og feber i to dager, men forteller på onsdag at han er på bedringens vei. For tiden bor korlederen i en isolert del av huset til seg og kona på Djupvik. Kona er ikke smittet, men er i karantene.

– Jeg holdt på å glemme meg da jeg skulle hente mat på kjøkkenet. Nå har jeg fått litt mat er nede i kjellerstu­a også. Kona snakker jeg med gjennom døra. Hunden vår skjønner nok ikke hvorfor familien ikke lengre er samlet, forteller han og ler.

– Hissig og sosial variant – Hvordan har de andre kormedlemm­ene det?

– Noen ble ordentlig syke i helga med høy feber. Og noen har bare vaert litt pjuske og begynner

Smitten kom faktisk da korøvelsen­e var på sitt strengeste.

Jan Morten Egerhei

Jan Morten Egerhei er i isolasjon og har derfor tilbragt mye tid med hunden Agnus den siste tid

å bli bedre. Det er litt spesielt at det er så stor spredning. Jeg har kontakt med de gjennom korets internside. Der deler jeg den nyeste infoen om situasjone­n, sier han.

Han forklarer at reglene for øvelsene har blitt strengere og strengere siden de startet opp igjen i slutten av oktober. Korledelse­n har hatt fokus på at medlemmene må vaere svaert påpasselig selv i pausene. Egerhei mener at koristene har vaert flinke til å stå droppe øvelser hvis formen ikke har vaert på topp.

– Smitten kom faktisk da korøvelsen­e var på sitt strengeste. Det må vaere en veldig hissig og sosial variant av viruset som har rammet oss, mener korlederen.

– Det gir så mye

Sangkoret Nordvesten startet opp i 1992 og har øvelsene sine på Betel bedehus på Vanse. Ifølge Egerhei lå snittalder­en i koret på 64 år en god stund. De nyeste tilskudden­e har trukket snittet ned.

Koret har 46 medlemmer totalt. 32 av dem var til stede under øvelsen forrige onsdag.

– Det gir så mye å synge sammen med andre. Men det ser nok dessverre ut til at julekonser­ten i år må bli avlyst, avslutter korlederen.

 ??  ??
 ?? FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD ?? en.
FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway