Lister

Ny testrekord i Lyngdal

- THOMAS GRØNVOLD

Tirsdag ble det testet over 150 personer i Lyngdal. Det høyeste tallet så langt bekrefter kommuneleg­e i Lyngdal, Henriette Pettersen.

– Vi håper å få svar på disse i løpet av onsdag kveld eller natt til torsdag. Alle som testet seg før klokken 09.00 tirsdag fikk svar på kvelden samme dag, sier kommuneleg­e, Henriette Pettersen til Lister onsdag morgen.

For to uker hadde kommunen gjennomfør­t over 3.000 tester. Pettersen har ikke oppdaterte tall nå, men forteller om et voldsomt trykk tirsdag morgen på kommunens koronatele­fon. Det har ført til økt bemanninge­n for å kunne ta i mot alle henvendels­ene.

– Vi åpnet koronatele­fonen tirsdag klokka 09.00. I løpet av den første timen var det 150 personer som vi ikke klarte å svare. Vi hadde én person som satt og tok i mot henvendels­er tirsdag. Vi laerer hver dag så nå er det satt inn to personer til å ta mot henvendels­ene på vår koronatele­fon, sier kommuneleg­en i Lyngdal og legger til:

– Vi må bare beklage hvis folk opplever at det går tregt, men akkurat nå koker det litt. Vi noterer oss alle nummerne og ringer dem opp igjen, opplyser Pettersen.

Onsdag morgen er status i Lyngdal at 5 personer er isolert med smitte og 110 personer er i karatene. Tirsdag kveld anmodet kriseledel­sen i Lyngdal kommune innbyggern­e om å avstå fra alle fritidsakt­iviteter, og all unødig sosial kontakt. Dette gjelder fortsatt, påpeker Pettersen onsdag morgen.

– De ordinaere tingene som jobb og skole fortsetter, men det er fortsatt stopp i fritidsakt­iveteter inntil videre.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Tirsdag ble det testet over 150 personer i Lyngdal. Det høyeste tallet så langt bekrefter kommuneleg­e i Lyngdal, Henriette Pettersen.
FOTO: BJØRN HOEL Tirsdag ble det testet over 150 personer i Lyngdal. Det høyeste tallet så langt bekrefter kommuneleg­e i Lyngdal, Henriette Pettersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway