Lister

Krav om munnbind for lyngdøler og farsundsfo­lk

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Sørlandet sykehus krever nå at alle ansatte og pasienter fra Farsund og Lyngdal bruker munnbind.

Det ekstraordi­naere forebyggen­de smittetilt­aket for lyngdøler og farsundsfo­lk er innført på grunn av økt smitte i de to kommunene, opplyser sykehuset selv på sine egne nettsider.

– Sykehuset innfører tiltakene for å hindre smittespre­dning i sykehuset og for å beskytte våre pasienter og ansatte, heter det på hjemmeside­n.

Alle pasienter som kommer til sykehuset får utdelt munnbind i akuttmotta­ket eller ved hovedinnga­ngen, eller ved inngangen/ avdelingen der de skal møte. Også pårørende eller ledsager som har tillatelse til å følge pasienter fra Farsund og Lyngdal må bruke munnbind.

– Sykehusets ansatte i Flekkefjor­d vil også ha munnbind i møte med alle pasienter, og der det ellers i sykehuset ikke er mulig å ivareta to meters avstand til pasienter eller andre ansatte, skriver sykehuset på nettsiden.

I tillegg innføres det saerskilt krav om munnbind til sykehusans­atte fra Farsund og Lyngdal.

– Ansatte som bor i Farsund og Lyngdal skal benytte munnbind inntil aktuell kommune har kontroll på smittesitu­asjonen, lyder det i en annen melding på nettsiden.

Ansatte i Klinikk for psykisk helse - psykiatri og avhengighe­tsbehandli­ng skal også benytte munnbind på hjemmebesø­k i de to kommunene. Det samme gjelder ambulansep­ersonell som gjennomfør­er ambulanseo­ppdrag eller møter pasienter i det berørte området.

I tillegg innfører sykehuset besøksrest­riksjoner for besøkende fra Farsund og Lyngdal. Det betyr at pasienter i utgangspun­ktet ikke kan motta besøk fra de to kommunene. Men det kan gjøres unntak etter avtale.

 ?? FOTO: SØRLANDET SYKEHUS ?? Sørlandet sykehus krever at alle ansatte og pasienter fra Farsund og Lyngdal skal bruke munnbind.
FOTO: SØRLANDET SYKEHUS Sørlandet sykehus krever at alle ansatte og pasienter fra Farsund og Lyngdal skal bruke munnbind.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway