Lister

Nest våtest i landet

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Ifølge Meteorolog­isk Institutt var Lyngdal Norges nest våteste kommune i oktober, bare slått av Etne i Vestland fylke.

– Det er vel ikke akkurat noe å skryte av. Det er vel en plassering jeg helst skulle vaert foruten, humrer ordfører i Lyngdal, Jan Kristensen.

– Men jeg har jo registrert at det har vaert mye nedbør. Det er i alle fall godt at nedbøren har kommet som regn, og ikke snø, fortsetter han.

På hjemmeside­n til Meteorolog­isk Institutt blir det opplyst at Basura i Etne, Vestland hadde 423,1 millimeter nedbør i løpet av oktober. I Lyngdal ble det målt 381,4 millimeter. Det samme ble for øvrig målt i Eik i Hove, i Lund i Rogaland. For Lyngdal sin del var det hele 74 millimeter mer enn det som regnes som normalt i oktober.

Slik ser tallene ut: Basura i Etne, Vestland 423,1 millimeter, Lyngdal i Agder og Eik i Hove, Lund, Rogaland hadde 381,4 millimeter. Lifjell i Øysteinsna­tten, Midt-telemark, Vestfold og Telemark: 378,2 millimeter.

På Lista fyr det ble målt 10,9 grader i gjennomsni­tt i oktober, (1,5 grader over normalen) som kvalifiser­er til en fjerdeplas­s på landsbasis. På Lindesnes fyr i Agder og Kvitsøy i Rogaland var det 11,2 grader i snitt, mens det i Røvaer i Haugesund var 11 grader.

Månedstemp­eraturen for hele landet lå 1,5 grader over normalen. Årets oktobermån­ed er den 15. varmeste i en serie som går tilbake til 1900. 1961 er varmest med 3,6 grader over normalen. a

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway