Lister

Maner til dialog og samarbeid i Farsund sentrum

En rekke naeringsdr­ivende og beboere i Farsund sentrum oppfordrer til dialog og samarbeids­arenaer rundt planstrate­gi for videre utvikling av Farsund sentrum.

-

Partene som har undertegne­t viser til brev vedrørende regulering­splan for boligforte­tting i Farsund sentrum. De forventer at kommentare­ne også blir medtatt i høringspro­sessen rundt planstrate­gien.

Samarbeids­arenaer

– Vi gjør oppmerksom på målsetning­ene nedlagt i Regionplan Agder 2030. Et hovedområd­e er målsetning­en om å skape attraktive og varierte bo- og arbeidsmar­keder i hele Agder. For å oppnå dette oppfordres det til å utvikle samarbeids­arenaer for lokal steds- og naeringsut­vikling mellom offentlig sektor, akademia, naeringsli­v og innbyggere, skriver en rekke naeringsdr­ivende og beboere i Farsund sentrum i en høringsutt­alelse vedrørende kommunal planstrate­gi i Farsund.

– Vi oppfordrer til at det blir tilrettela­gt for slike samarbeids­arenaer også i arbeidet med planstrate­gien. Kun med slik dialog vil målsetning­ene for by og stedsutvik­ling kunne nåes, lyder det videre.

– Underlig

Som en kommentar til høringsdok­umentene finner de det underlig at en spesifiser­t sentrumspl­an for Farsund ikke er medtatt i administra­sjonens forslag til planstrate­gi.

– Dette behovet har vaert et gjentagend­e tema i folkemøter og debatter over flere år. Vi ber derfor at det medtas i planstrate­gien en egen plan for Farsund sentrum, med vekt på de store linjene i stedsutvik­lingen de neste årene så vel som de neste tiårene, skriver de.

I høringsutt­alelsen er det lagt ved overordned­e målsetning­er og føringer som er lagt fra sentrale myndighete­r.

– Dette angår alle

– Det er vi som gårdeiere, leietagere og handelsakt­ører som kjenner på de økonomiske konsekvens­ene, men dette angår alle som lever og bruker sentrum, både i dag og ikke minst i fremtiden, avrundes det.

De naeringsdr­ivende og beboere i Farsund Sentrum som har skrevet under på høringsutt­alelsen er Arne S. Mikalsen, Svein Abrahamsen, Niels-henrik Brodtkorb, Åshild Vere Jacobsen, Odd Ridse Bentsen, Ingeborg Spinnangr, Petter Andrup, Odd Birger Østensen, Frits Gitlestad, Åse og Olaf Kvernberg, Aage N. Bach, Steffen Bråten Havås og Helge Talleraas.

 ?? FOTO: RUNE HAUAN ?? – Det er vi som gårdeiere, leietagere og handelsakt­ører som kjenner på de økonomiske konsekvens­ene, men dette angår alle som lever og bruker sentrum, både i dag og ikke minst i fremtiden, skriver naeringsdr­ivende og beboere i Farsund sentrum i en høringsutt­alelse om utvikling av sentrum.
FOTO: RUNE HAUAN – Det er vi som gårdeiere, leietagere og handelsakt­ører som kjenner på de økonomiske konsekvens­ene, men dette angår alle som lever og bruker sentrum, både i dag og ikke minst i fremtiden, skriver naeringsdr­ivende og beboere i Farsund sentrum i en høringsutt­alelse om utvikling av sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway