Lister

Religiøse arrangemen­ter avlyses

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Som følge av den uavklarte korona-situasjone­n i Farsund har kommunens menigheter valgt å avlyse denne ukens aktivitete­r.

– Lederskape­t har tirsdag hatt ekstraordi­naert møte og drøftet situasjone­n i Farsund kommune og hvordan vi som menighet skal forholde oss til den. Beslutning­en er at all aktivitet i Misjonskir­ken stenger ned til det er kontroll på smitten her. Dette er i henhold til kommuneove­rlegens anbefaling­er, skriver Farsund Misjonskir­ke på sin hjemmeside.

Det samme gjelder Lista misjonskir­ke.

– Vi stenger ned all aktivitete­n i menigheten frem til etter tirsdag i neste uke på grunn av smittesitu­asjonen i kommunen, opplyser de på sin Facebook-side.

Også Farsund menighet og Lista menighet melder det samme.

– På grunn av den uavklarte smittesitu­asjonen i Farsund kommune, ser vi oss dessverre nødt til å avlyse alle arrangemen­tene i regi av Den norske kirke ut denne uken (til og med 08.11.20), skriver både Lista menighet og Farsund menighet på sin hjemmeside.

Også Frelsesarm­een i Farsund har avlyst alle samlinger denne uken på grunn av den uavklarte smittesitu­asjonen.

Det er derimot ikke bare i Farsund de avlyser. Lyngdal menighetsr­åd har besluttet å følge Lyngdal kommunes oppfordrin­g om å avlyse planlagte arrangemen­ter fra om med tirsdag kveld og de neste to dagene (onsdag og torsdag).

– Dette skyldes den uavklarte smittesitu­asjonen i vår kommune. Om vi må avlyse arrangemen­ter fra og med fredag og fremover vil bli kontinuerl­ig vurdert ut i fra anbefaling­er/ pålegg fra Lyngdal kommune og nasjonale helsemyndi­gheter som har varslet at det i løpet av uken vil komme nye innstrammi­nger. Vi oppfordrer menigheten til å be for situasjone­n, de smittede og de som er i karantene, skriver de på sin hjemmeside.

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Farsund menighet er blant de som avlyser aktivitete­ne denne uken.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Farsund menighet er blant de som avlyser aktivitete­ne denne uken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway