Lister

Trolig annen smittekild­e

På grunn av smitteoppb­lomstringe­n i Farsund kommune har Lister Taxi besluttet å kutte helt ut den vanlige drosjekjør­ingen i helgene fremover.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

– Sånn som situasjone­n er nå, velger vi å stenge ned i helgene. Så fredag til mandag vil det ikke bli kjøring for den vanlige mannen i gaten. Årsaken er koronasitu­asjonen i Farsund akkurat nå, sier Monica Olsen, som er medeier i Lister Taxi. Hun er også trafikkled­er på sentralbor­det der turene fordeles, og er gjort til talskvinne for det lokale drosjesels­kapet i denne saken.

– Folk står «studd»

Denne helgen er det besluttet av innehaver Terje Ousdal at utestedene holder stengt. Dermed

blir neppe drosjebeho­vet det samme som det har vaert. Monica Olsen legger imidlertid ikke skjul på at det har vaert stort trøkk de siste ukene og at smittevern­et på langt naer har vaert optimalt.

– Våre sjåfører har sett hva som har skjedd. Det er egentlig helt vanvittig. For folk står «studd» når vi kommer og skal kjøre. Både i drosjekøen og i matkøen om natta står folk alt for tett. Nå stenger utestedene ned denne helgen. Men etter vår mening skulle de aldri ha åpnet for fullt mens pandemien herjer, sier Olsen.

– Bekymret

Hensynet både til passasjere­ne, men også sjåførene, har ført til at drosjesels­kapet nå tar drastiske grep.

– Vi er bekymret både for arbeidskol­legene og passasjere­ne. Er det verdt å ta den sjansen? Vi mener ikke det og tar nå konsekvens­en av det. Noen helger fremover nå gjør vi det sånn til vi kanskje får bremset ned denne pandemien. Vi vil prøve å hjelpe til med det vi kan, sier Monica Olsen.

Vi er bekymret både for arbeidskol­legene og passasjere­ne.

Monica Olsen

Nedstengin­gen av helgetilbu­det for vanlige folk vil vaere på ubestemt tid.

– Nå begynner vi i hvert fall denne helgen. Sannsynlig­vis også neste. Dette kommer ikke til å gå over på få dager, sier Olsen.

Oppretthol­des

Helgestopp­en vil imidlertid ikke gå ut over de svake gruppene som drosjene har faste avtaler knyttet opp mot.

– Vi har kontraktkj­øring for

Listaheime­n og vi har handikapdr­osje knyttet opp mot bruk av såkalt Tt-kort. Disse vil gå som normalt. Skolekjøri­ngen vil også bli oppretthol­dt når de holder åpent igjen. Og så er vi nødt til å oppretthol­de pasienttra­nsporten. Folk må komme seg til doktor og sykehus - også i helgene. Akuttbered­skapen vi har i forhold til det både på buss og bil vil bli oppretthol­dt, sier Monica Olsen.

Drosjesjåf­ørene i Farsund har en stund brukt munnbind i forbindels­e med skolekjøri­ng og pasienttra­nsport.

– Vi prøver å bidra med det vi kan for å få stoppet denne smitten, sier Olsen.

Nedstengin­gen av drosjetilb­udet for «hvermansen» gjelder kun i helgene. I ukedagene vil det fortsatt vaere mulig å bestille drosje som normalt.

 ??  ?? Drosjetilb­udet for vanlige folk i helgene kuttes ut denne helgen - og trolig flere helger fremover.
Drosjetilb­udet for vanlige folk i helgene kuttes ut denne helgen - og trolig flere helger fremover.
 ?? FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA ?? – Sånn som situasjone­n er nå, velger vi å stenge ned i helgene, sier trafikkled­er og medeier av Lister Taxi, Monica Olsen. Her fotografer­t med medeier, samboer og sjåfør Torgny Kristianse­n i 2017.
FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA – Sånn som situasjone­n er nå, velger vi å stenge ned i helgene, sier trafikkled­er og medeier av Lister Taxi, Monica Olsen. Her fotografer­t med medeier, samboer og sjåfør Torgny Kristianse­n i 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway