Lister

Antatt smittekild­e kan vaere feil

Kommuneove­rlegen går nå bort fra teorien om at smitten kommer fra Rogaland.

- CECILIE NILSEN cecilie.nilsen@lister24.no

– Vi går nå ut med informasjo­n om at smittekild­en er ukjent, sa kommuneove­rlege Ann-margret Haaland på kommunens kriseledel­sesmøte i dag, hvor Lister24 fikk delta.

– Vi hadde en teori om at smittekild­en var en dame på familiebes­øk i Rogaland. Denne teorien virker stadig mindre sannsynlig, sier Haaland.

– Vi har brukt en del ressurser på å kartlegge hvor smitten kan ha startet. Det er veldig vanskelig og vi må ta høyde for at vi ikke greier å finne ut av den eksakte smittekild­en.

Kommuneove­rlegen går nå bort fra teorien om at smitten kommer fra Rogaland.

– Noe av det som virkelig satte oss på sporet var en kontakt med kommuneleg­en på det aktuelle stedet i Rogaland. Det viser seg at alle naerkontak­tene hennes der oppe var negative, opplyser Haaland.

– De nye opplysning­ene vil vaere avlastende for den antatte indekspasi­enten, legger hun til.

Ifølge kommunen settes det nå inn store ressurser inn på å kartlegge naerkontak­ter og symptomdeb­ut i håp om å finne ut hvor smitteutbr­uddet egentlig startet. Kommuneove­rlegen understrek­er at man ikke kan vaere sikre på at eksakt smittekild­e blir funnet.

Kommunen vil kontakte Folkehelse­institutte­t når ting roer seg og be om hjelp til å finne smittekild­en.

– Trolig må vi tilbake 10 til 14 dager fra da smitten ble kjent. Det er en kompleks situasjon; her er det så mange mennesker involvert. Mange har vaert involvert på flere steder og settinger og det er vanskelig å vurdere når smitten kan ha skjedd, sier Haaland.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway