Lister

Fraråder fortsatt all unødig sosial kontakt

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Kriseledel­sen i Lyngdal kommune videreføre­r anmodninge­n til innbyggern­e om å unngå all unødig sosial kontakt til over helgen etter to nye smittetilf­eller

Anmodingen gjelder også for fritidsakt­iviteter utenfor hjemmet.

– Smittesitu­asjonen i Lyngdal kommune er ikke like dramatisk og uoversiktl­ig som i nabokommun­en Farsund. Derfor ser heller ikke kriseledel­sen noen grunn for å iverksette strengere tiltak enn den anbefaling­en kommunen gikk ut med tirsdag 3. november. Men forlenger anmodninge­n til innbyggern­e om å avstå fra alle typer fritidsakt­iviteter utenfor hjemmet til over helgen. Likeså å unngå unødig sosial kontakt, skriver kriseledel­sen i kommunen i en pressemeld­ing.

Dette gjelder også besøk på omsorgssen­ter og institusjo­ner som ikke anses å vaere absolutt nødvendige besøk. Og ellers strengt følge gjeldende nasjonale regler for smittevern.

To nye tilfeller

Det ble torsdag kveld avdekket to nye koronatilf­eller i kommunen. Den ene av de disse var i karantene fra før av og har valgt å isolere seg.

– Det gjør jobben vår så mye enklere, sier Ronny Bjørnevåg, leder av smittespor­ingsteamet i Lyngdal. To av de smittede i Lyngdal kan knyttes opp mot utbruddet i Farsund. Én er relatert til Tryggheim vidaregåan­de skule på Naerbø, mens de øvrige er utenlandsk­e arbeidere fra Øst-europa, ifølge pressemeld­ingen.

Det er fem personer i isolasjon i Lyngdal.

50 testet fredag

Totalt er 372 personer testet ved luftveiskl­inikken på Rom, mens 50 nye er registrert for testing i løpet av fredagen. Totalantal­let er dermed oppe i rundt fire prosent av Lyngdals innbyggere.

Dette ligger innenfor den testkapasi­teten vi har. Men dersom vi må bruke mye tid og ressurser på smittespor­ing, vil det gå utover kapasitete­n. Derfor er det kritisk at alle tar ansvar og følger rådene for å unngå å spre eller få smitte, sier Bjørnevåg.

Kinodagen avlyst

Som Lister har skrevet tidligere er Sørlandsba­det pålagt å stenge. Det samme gjelder kinoen i Lyngdal, hvilket betyr at den store kinodagen lørdag ryker.

Dersom situasjone­n ikke skulle tilsi noe annet, vil kriseledel­sen samles til nytt møte mandag ettermidda­g.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Ronny Bjørnevåg leder smittespor­ingsteamet i Lyngdal.
FOTO: TOM ARILD STØLE Ronny Bjørnevåg leder smittespor­ingsteamet i Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway