Lister

Flere menigheter skal holde digitale julemesser

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Lyngdal Frikirke og Lista Misjonskir­ke er blant menigheter i regionen som satser på digitale julemesser i år.

På grunn av korona blir det ikke vanlig førjulsmes­se i Lyngdal Frikirke slik det har vaert i mange år.

– Istedenfor blir det en digital førjulsmes­se, og vi skal ha sending på Facebook 14. november, forteller Birgitte Støle Therkelsen, fra Lyngdal Frikirke.

Overskudde­t går til prosjektet «Håp for alle» sitt mor-barn senter i Latvia.

– I år går vi «all in» på loddbøker. Målet er å samle inn 200.000 kroner. Til nå har vi delt ut loddbøker og fått inn 130.000 kroner så langt, så vi er godt på vei, sier Therkelsen.

Får de inn 200.000 kroner, vil det vaere et resultat som har vaert vanlig i forbindels­e med normale julemesser tidligere.

– Vi prøver å vaere kreative og tenke muligheter, understrek­er Birgitte Støle Therkelsen.

Lista Misjonskir­ke gjør det samme, og satser på julemesse digitalt:

– Etter at de nye restriksjo­nene blir julemessen enda mer nedskalert. Men vi skal ha livesendin­ger på Facebook 21. november, og vi ser også på andre muligheter på internett, sier Martin Heskestad.

Menigheten har dessuten iverksatt såkalt boksalg, hvor man kan betale med Vipps.

– Uansett tror jeg det vil bli et relativt stort tap av inntekter, sammenlign­et med et normalår, sier Heskestad.

Han understrek­er samtidig at han og menigheten har full forståelse for de nye tiltakene som settes i verk. NMS (Norsk Misjonssel­skap), hvor Farsund og Lyngdal alternerer med å arrangere julemesse, hadde egentlig bestemt seg for å få i stand en mini-førjulsmes­se. Men den nye koronasitu­asjonen i distriktet kan medføre til at dette ikke blir noe av.

– Vi skal ha nytt møte på mandag, og da regner jeg med at det blir bestemt at det ikke blir tradisjone­ll førjulsmes­se i år. Men vi har loddsalg som kan gi inntekter opp mot 120.000 kroner. Men det vil ikke dekke opp det vi tradisjone­lt har fått inn. Sist var det 230.000, opplyser talsmann Bent Andreas Seland.

Seland føyer til at det ikke blir aktuelt for dem med digital førjulsmes­se i år, men sier at de kanskje kan få til noe litt mer tradisjone­lt ut på nyåret en gang, når koronasitu­asjonen er mer avklart.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway