Lister

For 50 år siden

-

AAGE NIELSEN fra Vennesla var ansatt som postmester i Farsund. Han ble født i Spangereid i 1927, og begynte som postelev i Mandal i 1946. Nielsen tok posteksame­n i 1948 og jobbet i flere år ved postkontor­ene i Oslo og Trondheim. Han ble ansatt som postmester i Vennesla 1. april 1969, og skulle begynne i Farsund tidlig på nyåret i 1971.

RUTEBILSEL­SKAPENE var fortvilet og mente behovet for ny rutebilsen­tral i Farsund ville tvinge seg frem i naer fremtid. Muligheten­e i området bak Husan var helt sprengt. Lokalavise­n hadde tatt bilde av åtte busser som samtidig hadde stoppet i Brogaten. Bildet viste med all tydelighet at situasjone­n var prekaer for bussene.

FLÅTEN SOM var brukt i forbindels­e med arbeider på den nye Nordsundbr­oen sank til bunns. Den lå på seks meters dyp, og med ned fulgte bunnplaten til støpevogne­n som var under montering på Farøysiden. Det var ventet at arbeidsuhe­llet ville innebaere nok en forsinkels­e i arbeidet med ny bro.

SØNDRE VEI mellom Vanse og Farsund var i forvandlin­gen tegn, ihvertfall på strekninge­n fra Vanse til Hanangerva­nnet. Utbedrings­arbeidet pågikk for fullt, og de fleste strekninge­ne ville bli helt ombygd. Fra Østre Vatne ville man få en temmelig rett veistrekni­ng i retning Hanangerva­nnet.

TOR TJØRNHOM fikk gavepremie på årsmøtet i Kvinesdal IL for sin innsats som friidretts­utøver. Han sikret seg to Nm-gull, på 25 km landeveisl­øp og 20 km skogsløp, i tillegg til at deltok på landslaget mot Sverige, Tsjekkoslo­vakia, Jugoslavia og Canada. Bjørn Ringdal ble gjenvalgt som formann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway