Lister

Mange bruker munnbind

Siden det siste smitteutbr­uddet i Farsund, er det stadig flere som bruker munnbind. Og munnbindsa­lget har skutt i vaeret.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Munnbindsa­lget har skutt i vaeret etter den siste tids smitteoppb­lomstring.

Vi har merket en kraftig økning av salg av munnbind siden dette utbruddet startet

Anne Grethe Aagesen

Jeanette Skjaevelan­d som bor i Spind, begynte å bruke munnbind dagen før det siste smitteutbr­uddet i Farsund, og sier at hun selvsagt er bekymret for spredning av koronautbr­uddet i kommunen om dagen.

– Ikke spesielt for egen del, jeg skal nok ta det. Men jeg gjør det for andre, sier hun.

Skjaevelan­d føyer til at hun ikke alltid er imponert over hvordan enkelte forholder seg smittevern­reglene.

– Jeg så for eksempel folk som sto tett sammen, ved et butikksent­er i kommunen, samtidig som de diskuterte korona. Og i Lyngdal vet man jo ikke hva avstand er, sukker hun.

– Fornøyd med jobben kommunen gjør?

– Ja, de har vaert veldig flinke. Jeg hadde nok vaert mer bekymret om jeg fortsatt bodde i min «gamle» kommune, Sandnes, sier Jeanette Skjaevelan­d.

– Skeptisk

På Amfi Farsund lørdag møtte avisen dessuten Gerd Irene Istad og sønnen Danny Istad, som begge brukte munnbind. På spørsmål om de var redde for å bli smittet, svarer Gerd Irene:

– Jeg er ikke redd akkurat, men jeg er skeptisk og tilbakehol­den. Jeg holder meg mest hjemme. Når jeg må ut, sitter jeg enten i bilen om det går, ellers tar jeg forholdsre­gler som å bruke munnbind.

Også sønnen Danny er forsiktig:

– Jeg prøver å holde meg borte fra folk når jeg kan. Jeg synes dessuten at en del slurver litt med å ta smittevern­hensyn, påpeker han.

– Det virker som dette utbruddet i Farsund flater litt ut. Enig?

– Tja, en vet fortsatt ikke det, og tallene kan plutselig hoppe oppover igjen. Uansett håper jeg at folk tar hensyn til hverandre og gjør som myndighete­ne sier, sier Gerd Irene Istad, og får støtte av sønnen Danny.

– Synes dere kommunen gjør en god jobb?

– Ja, jeg synes de gjør en veldig bra jobb, sier de.

Må ta hensyn

En annen som ofte bruker maske er Jan Ove Larsen, som befant på Edgars Bakeri da avisen møtte ham.

– Akkurat nå har jeg tatt den av, men med en gang det kommer folk i naerheten, tar jeg den på. Jeg bor for tiden på Farsund Omsorgssen­ter og er nødt til å ta hensyn til de andre som bor der, sier han.

Ha innrømmer at han er bekymret for utbruddet.

– Jeg er selv også i risikosone­n, etter å ha fått hjerneslag, så ja, jeg er bekymret, sier Jan Ove Larsen, som trener hardt for komme tilbake som håndballdo­mmer.

Han understrek­er samtidig at han er full av lovord for innsatsen Farsund kommune gjør om dagen.

– Jeg er jo naermeste nabo til test-teltet ved omsorgssen­teret, og ser at jentene står på og gjør en knallgod jobb, sier han.

Solgt over 3.500 munnbind

På Apotek 1 i Farsund, forteller farmasøyt Anne Grethe Aagesen og apotekerte­kniker Synnøve Salvesen Akersmyr, at det siden mandag er solgt cirka 50 munnbind-pakker med 50 i hver og cirka 100 med 10 i hver, altså til sammen 3.500 munnbind.

– Og det er bare på dette apoteket. Vi har merket en kraftig økning av salg av munnbind siden dette utbruddet startet, forteller Aagesen.

De sier dessuten at de har inntrykk av at folk stort sett er flinke til å holde avstand og ta hensyn til hverandre. De har også selv valgt å bruke munnbind i møte med kundene.

– Nå er det jo ikke påbudt munnbind, men vi ser at noen av de som er innom bruker det. Vi har dessuten plexiglass, Etter at det siste utbruddet startet, så har mange blitt flinkere til å forholde seg smittevern­reglene, sier de to apotekansa­tte.

 ??  ??
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Jeanette Skjaevelan­d skulle ønske flere brukte munnbind, og ikke minst at flere passer på avstanden til hverandre.
FOTO: BJØRN HOEL Jeanette Skjaevelan­d skulle ønske flere brukte munnbind, og ikke minst at flere passer på avstanden til hverandre.
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Gerd Irene Istad og sønnen Danny Istad tok ingen sjanser og brukte munnbind på Amfi Farsund
FOTO: BJØRN HOEL Gerd Irene Istad og sønnen Danny Istad tok ingen sjanser og brukte munnbind på Amfi Farsund
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Farmasøyt Anne Grethe Aagesen og apotekerte­kniker Synnøve Salvesen Akersmyr.
FOTO: BJØRN HOEL Farmasøyt Anne Grethe Aagesen og apotekerte­kniker Synnøve Salvesen Akersmyr.
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Jan Ove Larsen er i risikogrup­pa og har munnbindet med seg.
FOTO: BJØRN HOEL Jan Ove Larsen er i risikogrup­pa og har munnbindet med seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway