Lister

- Det er svaert lite sannsynlig

Lørdag 24. oktober testet fire innleide Alcoa-arbeidere positivt på korona. Fem dager senere ble det spredd smitte på Nordvesten-øvelse. Kommuneove­rlegen naermest utelukker at det finnes en sammenheng.

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Det var søndag 25. oktober at det ble kjent at fire av fem polakker, som var leid inn for å jobbe på Alcoa Lista, hadde fått påvist korona. De fem kontraktør­ene hadde jobbet isolert i et prosjekt, og var ikke i kontakt med andre arbeidstak­ere ved Alcoa Lista, og de hadde heller ikke oppholdt seg i bedriftens felles arealer eller serviceomr­åder, ifølge pressemeld­ingen fra kommunen og bedriften i etterkant. Fem dager senere brøt det ut et stort koronautbr­udd på korøvelse.

I den forbindels­e har Lister vaert i kontakt med kommuneove­rlege Ann-margret Haaland etter tips om saken. For er det en mulighet for at det finnes en sammenheng mellom Alcoatilfe­llene og det store smitteutbr­uddet etter Nordvesten­s øvelse? Kanen av Nordvesten medlemmer hava ert ikontakt med en av de fire smittede på en eller annen måte?

– Det er svaert lite sannsynlig, svarer Haaland.

– Hvorfor det?

– Grunnen til det er at disse fire polakkene har hatt en spesialtil­passet program i regi av Alcoa. Slik vi ser er det lite eller ingenting som tyder på at de har vaert i en situasjon der de kan ha smittet andre. Derfor er ikke det en teori vi jobber etter nå.

– Det har vaert det på et tidligere tidspunkt?

– For å si det sånn: Du er ikke den første som spør om det, så vi så på muligheten­e, men det har aldri vaert en aktuell problemsti­lling da vi som sagt ikke ser på dette som en reell mulighet.

 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? Kommuneove­rlege Ann-margret Haaland har fått flere henvendels­er om mulig smittesamm­enheng mellom innleide Alcoa-ansatte og Nordvesten­medlemmer.
FOTO: CECILIE NILSEN Kommuneove­rlege Ann-margret Haaland har fått flere henvendels­er om mulig smittesamm­enheng mellom innleide Alcoa-ansatte og Nordvesten­medlemmer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway