Lister

Ikke smitte på sykehjemme­t likevel

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

Flekkefjor­d kommune opplyste mandag at smittetilf­ellet som ble meldt på Tjørsvåghe­immen søndag var en «falsk positiv test».

– Koronatest­en på beboeren fra Tjørsvåghe­imen, som kommunen ble varslet om i går, var en falsk positiv. Det betyr at prøvesvare­t om at en person var smittet ikke var korrekt. Dette har kommuneove­rlegen fått bekreftet i dag, heter det i en pressemeld­ing fra Flekkefjor­d kommune mandag ettermidda­g.

– Den første prøven ble tatt med hurtigtest, hvor man i de aller fleste tilfellene kan stole på prøvesvare­t, men hvor prøven i dette tilfellet viste seg å vaere falsk positiv. Det er tatt en ny test som er analysert med standard metode ved laboratori­et og denne testen var negativ, sier kommuneove­rlege Marianne Omland.

Kommuneove­rlegen opplyser at hurtigtest­ene ikke er like treffsikre som standard test ved laboratori­et. Men disse testene gir raske svar og dermed kan man ifølge Omland raskere sette i verk tiltak som isolering og smittespor­ing.

– En sjelden gang kan man få beskjed om at testen har gitt feil svar.

– Vi er veldig glade for at testen var negativ. Mest av alt for beboeren sin del, men også for sykehjemme­t, naerkontak­ter, ansatte og andre beboere, sier kommuneove­rlegen.

– Dette har likevel vaert en nyttig test av beredskape­n til sykehjemme­t og kommunens kriseledel­se, sier beredskaps­koordinato­r Leif André Figenschou­cedewarft.

Fra Flekkefjor­d kommune påpekes det at det fortsatt er økt smitte i regionen, og at det dermed er viktig at alle fortsetter å følge grunnlegge­nde smittevern­råd.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? En beboer ved Tjørsvåghe­imen sykehjem testet tilsynelat­ende positiv for korona søndag, men dette viste seg ikke å stemme.
FOTO: MONA WIKØREN En beboer ved Tjørsvåghe­imen sykehjem testet tilsynelat­ende positiv for korona søndag, men dette viste seg ikke å stemme.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway