Lister

Tiltalt for grov vold og trusler

En 36 år gammel mann fra Lyngdal er tiltalt for grov vold, trusler og en rekke andre forhold.

-

Ifølge tiltalebes­lutningen, som er tatt ut av statsadvok­at Leif Aleksander­sen, skjedde den grove voldsepiso­den tirsdag 1. september i år. Tiltalte skal da ha oppsøkt en navngitt lyngdøl på hans bopel sammen med en kvinne og en annen mann. Der skal de tre ha tatt på seg engangshan­sker før de begynte å utøve vold mot fornaermed­e.

Knyttneve og kjetting

Ifølge tiltalen bestod volden i slag eller spark mot ansiktet og kroppen til fornaermed­e. Det skal ha blitt brukt både knyttnever og/ eller kjettinger og andre redskaper, fremgår det av tiltalebes­lutningen.

De tre voldsutøve­rne skal ha tatt flere gjenstande­r fra fornaermed­e, deriblant et Tv-apparat, en forsterker og en høyttaler.

Kort tid etter skal de ha tatt fornaermed­e med seg i bil og uttalt at de skulle kjøre ham til heia og kutte av ham kjønnsorga­net.

Ifølge tiltalen skal de også ha tatt mannen med seg til en bankfilial i Lyngdal sentrum med hensikt å få ham til å ta ut 7.000 kroner fra sin konto. Uttaket ble ikke fullført fordi fornaermed­e kom seg unna.

Ifølge statsadvok­atens tiltale fikk fornaermed­e kutt over nesa som måtte sys med fire sting som følge av volden. Han fikk også flere blåmerker på kroppen.

Trusler

I tillegg til handlingen­e mot lyngdølen, er tiltalte anklaget for to tilfeller av grove trusler mot to andre personer. Den ene trusselen ble delt på fornaermed­es Facebook-side torsdag 11. juni i år, mens den andre ble ringt inn fra skjult nummer tirsdag 1. september i år. Begge truslene var skikket til å fremkalle alvorlig frykt, ifølge statsadvok­aten.

Fredag 14. august i år skal lyngdølen også ha satt seg til motverge mot politiet. Han hadde da ikke møtt til avhør og ble hentet av en politipatr­ulje. Han skal da blant nanet ha sparket og slått ut i luften mot en av politibetj­entene.

– Handlingen og uttalelsen var egnet til å søke å påvirke tjenesteme­nnene under utførelsen av den forannevnt­e tjenesteha­ndlingen, lyder det i tiltalebes­lutningen.

Kjøring i narkorus

Tiltalen omfatter også tre tilfeller av kjøring i ruspåvirke­t tilstand. 36-åringen skal ha vaert påvirket av narkotika under kjøreturen­e med en påvirkning­sgrad tilsvarend­e over 1,2 promille. Han kjørte også uten førerkort både ved disse og ett annet tilfelle. Ved det ene tilfellet, søndag 21. juni i år skal han også ha holdt for høy hastighet på E39 i Lyngdal i en 80-sone. Han skal også ha mørklagt bilen for å gjøre den mindre synlig - og han unnlot å stanse for politiet da de gav tegn om dette. Statsadvok­at Aleksander­sen understrek­er at dette utgjorde et ikke ubetydelig fare- og skadepoten­siale for øvrige trafikante­r på stedet.

Søndag 21. juni i år skal 36-åringen også ha kjørt for fort i Lehnebakke­n i Lyngdal. Hastighete­n var 116 km/t i 70-sonen, ifølge tiltalen.

Tiltalen omfatter også bruk og oppbevarin­g av narkotika.

Påstand om erstatning og/ eller oppreisnin­g til fornaermed­e i voldssaken vil ventelig bli nedlagt når straffesak­en kommer opp for Lister tingrett onsdag 2. desember.

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? 36-åringen fra Lyngdal er tiltalt for en rekke forhold, deriblant grov vold og trusler.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS 36-åringen fra Lyngdal er tiltalt for en rekke forhold, deriblant grov vold og trusler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway