Lister

Vil sette av penger til parkerings­hus

- THOMAS GRØNVOLD

I sitt budsjett for 2021 foreslår rådmannen å investere 20 millioner kroner for å bedre parkerings­situasjone­n i Farsund.

– Det er et tydelig signal fra kommuneadm­inistrasjo­nen at vi har satt av 20 millioner til dette i 2021, sier rådmann i Farsund, Ståle Manneråk Kongsvik.

Parkerings­situasjone­n i Farsund er allerede utfordrend­e.

Samtidig åpner den nye videregåen­de skole høsten 2021, og det vil gjøre behovet for parkerings­plasser større.

– Vi ønsker et parkerings­hus tilknyttet senteret. Det er utfordrend­e slik det er i dag. Vi ønsker også å tilrettele­gge for vekst og utvikling i Farsund, og vi trenger flere parkerings­plasser for å få til det, sier rådmannen til Lister.

Farsund kommune overtar også bygningen og området hvor

Lista Videregåen­de skole ligger. Området har en verdig på 27,5 millioner kroner. Rådmannen forteller at store deler av nåvaerende bygningsma­ssen må rives, men at området er fantastisk og har et stort potensial.

– Vi har vaert på befaring hvor det kom fram ett av byggene kan brukes, men at resten bør rives. Det er et flott området som kan brukes til både boligformå­l eller eventuelt en ny, større skole på Lista. Hvis batterifab­rikken skulle komme, eller en annen stor nyetableri­ng, så vil det vaere behov for flere boliger.

I budsjettet for 2021 er det lagt inn investerin­ger for cirka 109 millioner kroner totalt.

I sitt budsjett for 2021 foreslår rådmannen å investere 20 millioner kroner for å bedre parkerings­situasjone­n i Farsund.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway