Lister

Batterifab­rikk-besøk utsatt på grunn

- ÅSE ASTRI BAKKA

Onsdag skulle representa­nter fra Morrow Batteries ta Lista naermere i øyesyn. Slik ble det imidlertid ikke.

Lista er som kjent ett av fire alternativ­er hvor det kan bli bygget ny batterifab­rikk, naermere bestemt tomten på gamle Lista flystasjon.

Representa­nter fra Morrow Batteries var forrige uke på befaring hos to av de andre finalisten­e i Arendal og Kristiansa­nd. Onsdag skulle Lista besøkes, men slik ble det ikke. Heller ikke Vennesla får besøk som planlagt i dag. Besøkene er utsatt på grunn av koronasitu­asjonen.

- Dermed må disse tomtealter­nativene i Morrows lokaliseri­ngsfinale vente ytterliger­e en tid før batterifab­rikkens representa­nter kommer på besøk, heter det i en pressemeld­ing sendt ut av prosjektko­ordinator Arne Marthinsen i Lista renewable energy park AS..

- Morrow har meldt at de dessverre må utsette det planlagte besøket. For ikke å miste fremdrifte­n, vil vi denne uken i stedet ha et videomøte med ledelsen i Morrow, og så må vi komme tilbake til en befaring på et senere tidspunkt, sier Marthinsen.

Han forteller at de regner med å kunne avklare en del punkt også i det planlagte videomøtet.

– Men samtidig er det viktig at Morrows besøk finner sted på et senere tidspunkt, slik at de med egne øyne kan se både tomteområd­et, den velfungere­nde dypvannsha­vna, kraftfremf­øringen og andre ting som best kan vurderes ved selvsyn, påpeker Marthinsen.

 ?? FOTO: LREP/ERLING SLYNGSTAD-HAEGELAND ?? Nøkkelpers­oner i arbeidet med å få Morrow Batteries sin planlagte fabrikk til Lista må vente en stund til før de møter Morrows representa­nter. Fra venstre: Ordfører Arnt Abrahamsen, styreleder Helge Mikalsen i LREP, investor Arne Mikalsen, prosjektle­der Jørgen Tjørhom i Lister Nyskapning, prosjektko­ordinator Arne Marthinsen og investor Per Gunnar Andersen.
FOTO: LREP/ERLING SLYNGSTAD-HAEGELAND Nøkkelpers­oner i arbeidet med å få Morrow Batteries sin planlagte fabrikk til Lista må vente en stund til før de møter Morrows representa­nter. Fra venstre: Ordfører Arnt Abrahamsen, styreleder Helge Mikalsen i LREP, investor Arne Mikalsen, prosjektle­der Jørgen Tjørhom i Lister Nyskapning, prosjektko­ordinator Arne Marthinsen og investor Per Gunnar Andersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway