Lister

Skal ha gått til angrep på bank-ansatte

En 44 år gammel kvindøl er tiltalt for å ha angrepet to ansatte i Kvinesdal sparebank.

-

Angrepet skjedde i bankens lokaler fredag 6. mars i år. Ifølge tiltalebes­lutningen, som er tatt ut av statsadvok­at Jan Tallaksen, skal 44-åringen ha skallet en av de ansatte i banken i panna. Han skal deretter ha slått han med flat hånd på høyre kinn.

– Det var en kunde som kom inn i banken og ble ikke fornøyd. Han ble litt voldsom, og det endte opp med at den ansatte måtte innom legevakten, uttalte Tone Egeland Syvertsen til Lister24 etter hendelsen. Hun var da konstituer­t banksjef - en jobb hun nå har fått fast.

Politiet meldte fra om hendelsen klokken 10.20 den aktuelle fredagen og kunne da informere om at mannen ble pågrepet og kjørt til arresten i Kristiansa­nd.

Rask respons

Banksjefen berømmet nødetatene for rask responstid.

– Vi var kjempeglad­e, for politiet og ambulanse var her på veldig få minutter. Politiet var tilfeldigv­is her i Kvinesdal, så de var her etter omtrent fem minutter - etter det jeg er fortalt. Det reddet mye av hele situasjone­n; at de kom hit, var flere og tok hånd om situasjone­n, uttalte Egeland Syvertsen den gang.

Det fremgår av tiltalen at 44-åringen også forsøkte å skalle til en annen av de ansatte banken i panna og hodet. Vedkommend­e skal også ha blitt slått tre-fire ganger i brystet.

Ifølge tiltalen var mannen først aggressiv overfor en kundebehan­dler fordi han mente han ikke hadde fått penger på konto slik han hadde bedt om. Han var høyrøstet og slo i bordet hennes. Han skal også ha kastet en øl i gulvet slik at ølet sprutet før han forlot lokalet.

Plagsom atferd

44-åringen er også tiltalt for to andre tilfeller av plagsom atferd. Søndag 5. april skal han ha røsket opp døren på en bil der en ung gutt satt. Han skal ha bøyd seg inn med hode og armer og sagt «hvorfor i h... ser du på meg?»

Samme dag skal han også ha vaert aggressiv mot en ansatt på en kommunal institusjo­n. Da han forlot lokalet og betjeninge­n låste dørene, skal han etter kort tid ha kommet tilbake og hamret og slått mot inngangsdø­ra og kjøkkeninn­gangen på institusjo­nen.

Tiltalebes­lutningen omfatter videre oppbevarin­g av 34,58 gram cannabis i 44-årigens bopel, samt to tilfeller av forulempin­g av og trusler mot politibetj­enter i forbindels­e med pågripelse­n av ham etter hendelsen i banken og ved den kommunale institusjo­nen.

Straffesak­en mot 44-åringen er berammet mandag 25. januar i Lister tingrett.

Vi var kjempeglad­e, for politiet og ambulanse var her på veldig få minutter

 ?? FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG ?? 44-åringen fra Kvinesdal er tiltalt for å ha angrepet to en ansatte i Kvinesdal sparebank fredag 6. mars i år.
FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG 44-åringen fra Kvinesdal er tiltalt for å ha angrepet to en ansatte i Kvinesdal sparebank fredag 6. mars i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway