Lister

Fylkesmann­en avslår Vita Velo-klage

-

Fylkesmann­en gir støtte til Farsund kommune. Det betyr at kommunen får anlegge og ruste opp turveien og sykkeltras­éen Vita Velo mellom Kongeveien og Lomsesande­n.

Et enstemmig teknisk utvalg stod på sitt opprinneli­ge vedtak på sitt vedtak i august, om å tillate denne traséen, som de vedtok 17. mars i år. Da hadde kommunen fått saken i retur etter en første klagerunde. Fylkesmann­en opphevet nemlig utvalgets første vedtak av 28. mars i fjor. Saken ble sendt tilbake til kommunen for ny behandling.

Nå er endelig vedtak fattet i saken og det er klart at kommunens beslutning blir stående.

– Fylkesmann­en er enig i kommunens vurdering. Vi viser til at påfyll av grus på eksisteren­de sti, i dette konkrete tilfellet, neppe kan regnes som et «tiltak» etter pbl. § 1-8 andre ledd jf. § 1-6 første ledd, men baerer preg av å vaere rent vedlikehol­d. Når det ikke skal gjøres andre inngrep på denne delen av traséen, mener vi tiltaket slik det er omsøkt og beskrevet av kommunen ikke kommer i strid med og krever dispensasj­on fra byggeforbu­det i pbl. § 1-8 andre ledd, står det i vedtaket fra Fylkesmann­en.

Det var Ane Grete Larsen som mente kommunens vedtak må kjennes ugyldig, fordi hele sykkeltras­éen fra Kongeveien via Alcoa Miljøpark og fram til det statlig sikrede friluftsom­rådet på Einarsnese­t ligger på eksproprie­rt areal. Hun mener også at kommunedel­planen og regulering­splaner for området må kjennes ugyldig av samme grunn. Dette gjelder også dispensasj­oner i dette området som er gitt av Fylkesmann­en. Nå har altså sistnevnte instans bestemt at det blir anledning til å ruste opp turveien/sykkelveie­n.

Fylkesmann­ens vedtak i klagesaken er endelig og kan ikke påklages til overordnet forvaltnin­gsorgan.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Spørsmålet om å anlegge turveien og sykkeltras­éen Vita Velo mellom Kongeveien og Lomsesande­n er avgjort.
FOTO: MONA WIKØREN Spørsmålet om å anlegge turveien og sykkeltras­éen Vita Velo mellom Kongeveien og Lomsesande­n er avgjort.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway