Lister

Støres skatteoppl­egg vil ramme jobbene

- Ingunn Foss Stortingsr­epresentan­t, Agder Høyre

Ap vil øke skattetryk­ket med syv milliarder kroner, og har innrettet det slik at det vil ramme norske eiere av norske arbeidspla­sser. Det er hårreisend­e når vi står midt i den største økonomiske unntakstil­standen siden krigen.

Arbeiderpa­rtiet forsøker å skape et inntrykk av at Høyre i regjering har økt avgiftene. Sannheten er at Høyre i regjering har redusert det samlede skatte- og avgiftstry­kket med 30 milliarder kroner. I den grad vi har økt avgifter er det klima/ Co2-avgifter, og den som tror Ap i samarbeid med MDG, SV og Rødt skal redusere det kan like gjerne tro på julenissen.

Det blir mildt sagt svaert hult å beskylde regjeringe­n for å stå bak «en unorsk skatteskan­dale» slik Støre og Tajik gjorde da regjeringe­n la frem sist statsbudsj­ett – for så å velge å videreføre 23 av 30 milliarder vi har gitt i skatte- og avgiftslet­telser. Så ser vi allerede oppslag om rødgrønn skattekran­gel, så hva som blir enden på visa når Sp, SV, Rødt og MDG har fått et ord med i laget er ikke godt å si.

Høyre har satt ned skattene og avgiftene med 30 milliarder siden vi kom i regjering, og en vanlig familie betaler nå 14.000 kroner mindre i skatt enn da Ap styrte. Slik vi forstår dette skatteoppl­egget vil Ap, midt i den største økonomiske krisen vår generasjon vil oppleve, sende en kjemperegn­ing til de som skaper jobber i Norge. Jeg tror alle som akkurat nå opplever utrygghet på grunn av koronakris­en, er enig i at det siste norske jobber trenger nå, er Støres skatteregn­ing.

Høyre har i sju år latt både arbeidsfol­k og norske eiere som skaper jobber i Norge få beholde mer av sine egne penger. Det gjør vi samtidig som vi kutter i helsekøene, bidrar til flere jobber i privat sektor, styrker politi og forsvar og nesten har doblet pengebruke­n på vei og bane i hele landet. Dette mente Ap naermest var umulig. Vi har vist – og vil fortsette å vise at det er mulig med nye ideer og bedre løsninger. Økt skatt er ikke Norges vei ut av krisen – uansett hvem som får regningen. Økte skatter som målrettes mot norske jobber og de som skaper norske jobber, er også distriktsf­iendtlig. Uten jobber utarmes distrikten­e.

 ??  ?? Leserskrib­ent, Ingunn Foss fra Lyngdal.
Leserskrib­ent, Ingunn Foss fra Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway