Lister

Aludyne-ansatt testet positivt - 21 i karantene

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

– Det er klart at det gjør mer krevende å drive bildelfabr­ikken at så mange er tatt ut.

Det sier Aludyne-sjef, Jon Ola Ystgaard, til Lister torsdag morgen etter at 21 personer er tatt ut i karantene som følge av positiv test hos en kollega.

– Den ansatte fikk beskjed om den positive testen i går ettermidda­g. Så ble det satt i gang smittespor­ing i kommunen og i løpet av kvelden var det 21 som fikk beskjed om å ikke komme på jobb som vanlig, opplyser Ystgaard, som selv er på jobb torsdag.

Selv om det er mer krevende å drive bedriften med så mange i karantene, går det foreløpig ikke utover produksjon­skapasitet­en, ifølge fabrikksje­fen.

– Det er mange av de som er tatt ut i karantene som bidrar godt selv om de sitter isolert. Det tvinger oss til å drive på en annerledes måte og foreløpig klarer vi det fint.

De 21 som er tatt ut i karantene blir alle testet torsdag. Om en av disse tester positivt, kan det bli tatt ut flere i karantene.

– Vi håper og tror at det ikke blir flere, men vi kan selvfølgel­ig ikke vite dette sikkert. Det blir for tidlig å si noe om hva og hvis nå. Vi må bare vente og se.

Onsdagens bekreftede koronatilf­elle var nummer to ved bedriften. Den første kom i forrige uke. Siden denne personen ikke hadde vaert på jobb på flere dager, ble det imidlertid ikke tatt ut andre i karantene da.

I utgangspun­ktet gjelder karantener­egelen i ti dager, naerkontak­t-prinsippet gjør at det blir unntak.

– For å bli definert som naerkontak­t må man vaere naermere enn to meter unna en smittet i mer enn 15 minutter. Er man i tvil, så kan det bli gjennomfør­t flere tester utenom dette også for sikkerhets skyld. Ved negativ test for disse i den kategorien kan det bli aktuelt å oppheve karantenen, forklarer kommuneove­rlege Ann-margret Haaland.

Ifølge assisteren­de kommuneove­rlege og bedriftsle­ge, Sigurd Løvhaug, er det snakk om fem naerkontak­ter ved bildelfabr­ikken. Det betyr at 16 ansatte i utgangspun­ktet kan komme tilbake på jobb når negativ test foreligger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway