Lister

Ber kommunen vurdere å dekke oppvarming

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Vest-agder kammerkor ber Farsund kommune vurdere om de må dekke oppvarming av lokaler som er egnede for korsang.

Det er korets leder Karsten Turøy som har sendt brev om dette til enhetslede­r for kultur og idrett, Janne Kathrine Leithe, og Farsund musikkråd.

Siden august har Vest-agder kammerkor hatt sine øvelser i Vestbygda kapell.

– Dette er et egnet lokale med høy takhøyde og god ventilasjo­n. Vest Agder kammerkor kan måtte betale for oppvarming av kirken, skriver Turøy, og fortsetter:

– I og med at kommunen er pliktig å finne egnede lokaler til frivillige organisasj­oner må de forutsette­s at rommene er oppvarmet.

Turøy peker i brevet på at spørsmål om lokalene kommunen disponerer har god nok ventilasjo­n og ellers er forsvarlig­e i forhold til godt smittevern, har meldt seg etter det siste koronautbr­uddet i Farsund. Dette utbruddet startet som kjent på en øvelse i sangkoret Nordvesten på bedehuset Betel i Vanse.

– Hvis kommunen ikke kan tilby egnede lokaler er jo spørsmålet om kommunen da må dekke oppvarming av andre lokaler som er mer egnede, men som ikke er kommunale, for eksempel kirker, skriver Turøy.

Han mener dette en problemsti­lling som vil gjelde flere frivillige organisasj­oner i kommunen.

– Vi ber derfor om at saken og problemsti­llingen tas opp og drøftes i kommunen, avslutter Karsten Turøy.

 ??  ?? Vest-agder kammerkor øver for tiden i Vestbygda kapell, men risikerer å måtte betale for oppvarming av kirkeromme­t. Korets leder ber nå kommunen vurdere om de kan ta denne regningen.
Vest-agder kammerkor øver for tiden i Vestbygda kapell, men risikerer å måtte betale for oppvarming av kirkeromme­t. Korets leder ber nå kommunen vurdere om de kan ta denne regningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway