Lister

Innfører bruk av munnbind

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

I Lyngdal kommune må nå ansatte i hjemmetjen­esten og institusjo­nstjeneste­r bruke munnbind på jobb.

Samtidig anmodes også besøkende til beboere og pasienter anmodes om å bruke munnbind.

Ifølge en pressemeld­ing fra Lyngdal kommune vil gjelde inntil videre. Dette innføres på anbefaling fra kommuneove­rlegen, og gjelder når de ansatte er i kontakt med tjenestemo­ttagere og pasienter.

– Norge er i starten på en andre smittebølg­e. Farsund har et pågående stort utbrudd hvor det fortsatt påvises nye positive covid19-tilfeller. Smittesitu­asjonen i Lister-regionen er drøftet med Folkehelse­institutte­t, og vår region ansees ikke som en region med stort smittetryk­k, men som en region med lokale smittetilf­eller og utbrudd hvor det ikke er konstatert smittespre­dning generelt i samfunnet. Men på grunn av smittesitu­asjonen i Farsund innføres nå bruk av munnbind som tiltak, sier virksomhet­slederne Hildegunn Vik Risnes og Anne Sanden Kvinen, som er henholdsvi­s leder for Institusjo­nstjeneste­r og Hjemmetjen­ester i Lyngdal kommune i en pressemeld­ing.

• Bruk av munnbind for ansatte i Hjemmetjen­esten hos alle tjenestemo­ttakere. • Bruk av munnbind for ansatte i institusjo­n som er i pasientkon­takt. • Besøkende til pasienter/beboere på institusjo­n og omsorgsbol­iger anbefales også å bruke munnbind.

Viktig om bruk av munnbind: • Munnbindet skal sitte tett på ansiktet. Det er derfor viktig å håndtere det med rene hender.

For at munnbindet skal ha god effekt, må det sitte tett langs kantene og dekke godt over munn og nese. Klem nesebøylen ned på hver side av neseryggen og dra munnbindet godt ned under haken

Bruker du briller festes disse oppå munnbindet

Berør munnbindet minst mulig under bruk

 ?? FOTO: RUNE HAUAN ?? Tiltaket vil blant annet gjelder på helsehuset i Lyngdal.
FOTO: RUNE HAUAN Tiltaket vil blant annet gjelder på helsehuset i Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway