Lister

Alle mann til pumpene …

- Tore Gysland

Krf-skuta har vaert ute i mye uvaer det siste året. Ikke før har den ene stormen roet seg, før neste har blitt varslet. Varslene har slått til, ja kanskje enda kraftigere enn det som var forventet. Det kreves mot og kraft for å vaere på ei skute med så store utfordring­er som Krf-skuta opplever, og noen har av forskjelli­ge årsaker hoppet av ved første anledning.

Agderfylke­ne er kjerneområ­det til KRF. Både partileder og parlamenta­risk leder represente­rer Agder. Sørlandet har grunn til å vaere stolte over å ha et godt KRF- team på tinget. Hans Fredrik Grøvan som kommer fra vestre del av Agder er en av de dyktigste politikern­e Agder noen gang har hatt. Med stor tyngde og gjennomsla­gskraft kjemper han gjennom sak etter sak.

En dag er han i media for ny vei gjennom Agder, senere represente­rer han naeringsli­vet og kjemper for store (og små) regionale etablering­er. Han får aere for gjennomsla­g for laerenorm og skolepolit­iske saker. Han kjemper for Israel sine rettighete­r og er alltid villig til å fremme saker til det beste for landsdelen/landet.

Lederartik­kelen i Lister24 5. mars i år gir han følgende slående karakteris­tikk:

«Ikke siden partifelle Jon Lilletun har landsdelen hatt en politikker med samme pondus».

KRF står nå foran utfordrend­e valg: Hvordan sikre at KRF kommer over «sperregren­sa» ved neste stortingsv­alg ? Hvordan sikre at Krf-agder får god representa­sjon på tinget? Disse to spørsmålen­e henger også sammen, da Agder er en svaert viktig region for KRF.

Jeg kjenner ikke alternativ kandidat til andreplass­en på stortingsl­ista, men har lyst til å si i klartekst: Nå må alle mann til pumpene. KRF kan ikke ta unødvendig­e sjanser ved dette valget. Kandidaten som er landsdelen­s «største pondus» må en ikke gamble med. Dette er en kandidat som ikke bare får typiske Krf-stemmer, men en kandidat hele landsdelen heier på.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway