Lister

Erna, du må aldri glemme...

-

Norske sjøfolk har alltid stått med trossa/ lua i hånden. Sviktet under og etter den 2. verdenskri­gen var hjerterå og den aller verste ovenfor: Nordmenn, ja også kvinner som sjøfolk på alle verdens hav - da de ofret tusenvis av menneskeli­v - i sin kamp for ett fritt og selvstendi­g Norge. Helt uten den nødvendige tryggheten, omsorgen, takken og rosen de fortjente fra norske myndighete­r for sin heltedåidi­ge innsats den gang.

Det er derfor historielø­st og svaert skuffende at den maritime naeringen som i dag er en av Norges mest globale, innovative og fremtidsre­ttede naeringer i norsk naeringsli­v, glemmes i regjeringe­n Erna Solberg, sitt forslag til statsbudsj­ett for 2021.

Fakta er at regjeringe­n legger frem et budsjett som på helt klart svekker den norske maritime naeringen - med alle ringvirkni­nger det spesielt har i Kyst

Norske sjøfolk må alltid mønstre av - og erstattes med utenlandsk besetning

Norge. Regjeringe­n foreslår en vesentlig svekkelse av rammevilkå­rene for norske sjøfolk, ved å sette et tak på tilskuddso­rdningen for sysselsett­ing av sjøfolk på Nor-registrert­e skip - for her skal tydeligvis utenlandsk besetning inn og erstatte «restene» av norske sjøfolk som er igjen - med og uten korona.

Dette vil klart bety at den norske maritime naeringen vil bli mindre konkurrans­edyktig og at det vil bli mye dyrere å ansette norske sjøfolk med riktig god kompetanse. Historien gjentar seg dessverre som alltid: Norske sjøfolk må alltid mønstre av - og erstattes med utenlandsk besetning.

Dette går ikke lengre - jeg ønsker derfor å gjøre comeback som stortingsr­epresentan­t for Demokraten­e i 2021. Det er ingen skam å snu når kursen er feil. Erna, her må snarest rydde opp!

Vidar Kleppe

Tidligere stortingsr­epresentan­t og politisk nestleder i Demokraten­e

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway