Lister

Forutsigba­r og trygg skattepoli­tikk

-

Mange på Agder går en usikker vinter i møte. Arbeiderpa­rtiet mener folk og bedrifter trenger forutsigba­rhet for egen lommebok. Derfor går vi til valg på at skattenivå­et for folks inntekter forblir uendret fra årets nivå.

Arbeiderpa­rtiet foreslår et skattesyst­em som gir forutsigba­rhet og bedre omfordelin­g. Det gjelder for bedrifter som betaler selskapssk­att og det gjelder lønnsmotta­kere som betaler inntektssk­att. Vi vil derfor omfordele innenfor dagens nivå på inntektssk­atten – de med de høye inntekter må betale mer skatt, mens alle med inntekt under 750.000 kroner vil betale mindre skatt med en Apledet regjering.

Koronapand­emien er en helsekrise, men blir en økonomisk krise når virusets spredning skal begrenses. Den økonomiske nedturen som vi håpet ikke skulle bli lang, ser ut til å bli langvarig og dypere enn vi håpte på. Naeringer som reiseliv og industri står i fare for å måtte si opp mange ansatte.

Leserskrib­enten: Stortingsr­epresentan­t Kari Henriksen, Arbeiderpa­rtiet.

Vår politikk gjør at 80 prosent av alle skattebeta­lere i Norge betaler mindre inntektssk­att. I tillegg stopper vi avgiftsgal­oppen Erna Solbergs regjeringe­r med støtte fra Frp har ført. Avgiftene har nå økt med over 6 milliarder kroner, og rammer ifølge SSB de med lavest inntekter hardest. Resultatet av denne politikken er at folk med vanlige og lave inntekter er de som betaler for de rikes kutt i formuesska­tten med økte avgifter. Dette vil vi stoppe. Skal en avgift opp, vil Arbeiderpa­rtiet redusere en annen avgift eller senke inntektssk­atten din. Vi vil unngå at avgiftene øker forskjelle­ne.

En skatt en Ap-ledet regjering vil gjøre noe med er formuesska­tten. Formuesska­tten skal økes i tråd med modellen som et bredt flertall på Stortinget sluttet seg til i skatteforl­iket i 2016. Dette betyr blant annet å reversere de store rabattene Erna Solberg har gitt til de med store aksjeformu­er – som er målretta rabatter til de med mest.

Innenfor Arbeiderpa­rtiets skatteoppl­egg oppnår vi både bedre omfordelin­g og en kraftig velferdssa­tsing. I vårt alternativ­e statsbudsj­ett for 2021 blir en barnehagep­lass nesten 3.000 kroner billigere, SFO for førsteklas­singer over 7.000 kroner billigere, styrket økonomi i sykehus og kommuner og 1.000 flere laerere.

Rettferdig fordeling og styrket velferd går hånd i hånd i Arbeiderpa­rtiets politikk.

Kari Henriksen, Arbeiderpa­rtiet

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway