Lister

Kan få sin debut på A-landslaget

Julian Ryerson fra Lyngdal er med i troppen som møter Østerrike onsdag.

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Det ble klart da Norges Fotballfor­bund presentert­e troppen mandag. Den ser slik ut:

Anders Kristianse­n (Union Saint-gilloise), Per Kristian Bråtveit (Djurgården), Andreas Vindheim (Sparta Praha), Jørgen Skjelvik (OB), Julian Ryerson (Union Berlin), Daniel Granli (AAB), Ruben Gabrielsen (Toulouse), Andreas Hancheolse­n (Gent), Tobias Bjørkeeiet (Brøndby), Sondre Tronstad (Vitesse Arnhem), Fredrik Ulvestad (Djurgården), Håkon Evjen (AZ Alkmaar), Ghayas Zahid (APOEL), Kristoffer Askildsen (Sampdoria), Kristian Thorstvedt (Genk), Mats Møller Daehli (Genk), Jørgen Strand Larsen (Groningen), Veton Berisha (Viking).

U21-landslagst­rener Leif Gunnar Smerud skal lede laget i Østerrike.

– Det har vaert hektisk aktivitet for å få hentet inn en tropp, og det har blitt en bra tropp. Det har vaert kjekt å se måten spillerne har respondert på dette på, sa Smerud på mandagens pressekonf­eranse.

Kaos

Det har rådet kaotiske tilstander rundt den norske landslagst­roppen de siste dagene etter at Omar Elabdellao­ui avga en positiv virustest i forrige uke. Etter å ha blitt sterkt frarådet av norske myndighete­r å reise til Romania som følge av at troppen var i smittekara­ntene, ble søndagens bortekamp i nasjonslig­aen avlyst.

Spillerne som nå er tatt ut, møtes på Gardermoen mandag. Deretter reiser de samlet med charterfly til Østerrike tirsdag. Det ble den beste praktiske løsningen av hensyn til oppfølging av smittevern­bestemmels­er både i Norge og Østerrike, opplyser NFF.

Tripic

Siden spillerne møtes på Gardermoen, er ikke Zlatko Tripic med i troppen siden det har vaert smitte i hans klubb i Tyrkia. Hadde laget møttes i Wien, hadde midtbanesp­illeren vaert aktuell for laget, slik han selv bekreftet søndag. Østerriksk­e myndighete­r har besluttet å stenge ned landet fra tirsdag som følge av en kraftig økning av smittetilf­eller. Det europeiske fotballfor­bundet (Uefa) har imidlertid bekreftet at onsdagens kamp ikke rammes.

Den avlyste kampen mot Romania medfører mest sannsynlig at Norge blir idømt et 0-3-tap. Likevel kan seier mot Østerrike onsdag føre til at Norge vinner sin gruppe i nasjonslig­aen og rykker opp til A-divisjonen.

Spillerne holder atskilt fram til avreise.

Det har vaert hektisk aktivitet for å få hentet inn en tropp, og det har blitt en bra tropp Leif Gunnar Smerud

 ??  ??
 ?? FOTO: TERJE BENDIKSBY/NTB ?? Julian Ryerson kan få sin debut på A-landslaget onsdag. Her fra kamp for u21-landslaget.
FOTO: TERJE BENDIKSBY/NTB Julian Ryerson kan få sin debut på A-landslaget onsdag. Her fra kamp for u21-landslaget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway