Lister

– Dette er virkelig alvorlig for oss

Kommuneove­rlege Ann-margret Haaland fraråder gruppetren­inger med høy intensitet. Elisa Egeland, daglig leder og medeier av Smart trening og helse, fortviler over situasjone­n.

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

– November er vanligvis den måneden vi opplever sterkest vekst i medlemstal­lene. Det at vi nå mister den veksten, det er, ja.. Jeg er veldig bekymret for driften, sier Egeland.

– Igjen så ser vi at vi driver i en gruppe som blir «tatt» hver gang, selv om det finnes de faerreste tilfellene av smitte innen treningsse­ntrene i Norge. Det føles urettferdi­g, legger hun til.

– Alvorlig

Treningsse­ntrene ble stengt som følge av nasjonale retningsli­njer etter at korona-viruset kom til Norge i mars. Først tre måneder senere fikk de åpne igjen. Denne gangen er det lokale retningsli­njer som fører til at Egeland fortviler. For i nye råd gjeldene for neste uke, anbefaler kommuneove­rlege Ann-margret Haaland at det ikke gjennomfør­es treninger med høy intensitet i grupper i neste uke, selv ikke med god avstand mellom de som trener. Blir rådet langvarig, kan det bety slutten for treningsse­nteret på Amfi.

– Jeg forstår rådene som er gitt og vi følger naturligvi­s anbefaling­ene. Samtidig er jeg litt emosjonell i dag, for dette er virkelig alvorlig for oss. Nå trenger vi virkelig all den støtten vi kan få lokalt. Dette gjelder ikke bare oss, men også resten av det lokale naeringsli­vet i Farsund. Folk bruker nesten ikke butikkene lengre som følge av situasjone­n som har oppstått, samme med restaurant­ene. Jeg håper virkelig ikke vi ender opp som en kommune uten tilbud til innbyggern­e.

– Ikke treningsfo­rbud

Kommuneove­rlege Ann-margret Haaland bemerker at det ikke er snakk om noe forbud mot å trene på treningsst­udioene.

– Det gjelder kun for trening med høy intensitet. Grunnen til dette er at her puster du mer, noe som igjen øker faren for dråpesmitte.

Av annet som kommer i Haaland anbefaling­er søndag kveld (se faktaboks for alle anbefaling­er», finner vi at munnbind ikke anbefales som et generelt smittevern­tiltak.

– Den anbefaling­en er gitt er råd fra FHI senest i dag. Vi ser at det mye mer effektivt med god avstand, sier Haaland. – Så da trenger ikke folk bruke det på butikkene?

– Selv om ikke kommer med en anbefaling på det, forbyr vi ingen å gjøre. Men vi sier at god avstand er langt viktigere.

Nå trenger vi virkelig all den støtten vi kan få lokalt Elisa Egeland

 ??  ??
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Smart trening og helse i Farsund er tildelt 25.410 kroner fra kommunal krisepakke. Elisa Egeland er medeier og daglig leder.
FOTO: OLAV HOEL Smart trening og helse i Farsund er tildelt 25.410 kroner fra kommunal krisepakke. Elisa Egeland er medeier og daglig leder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway