Lister

Stolt kulturpris­mottaker

I over 40 år har Stein Jarl Jerdal vaert en av de viktigste pådriverne innen motorsport­miljøet i Kvinesdal. Fredag fikk han overrakt Kvinesdals kommunes kulturpris.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Stein Jarl Jerdal er tildelt kulturpris­en i Kvinesdal for sin innsats for motorsport­miljøet.

– Da jeg fikk beskjeden om at jeg var blitt tildelt Kvinesdal kommunes kulturpris, så tenkte jeg at dette var grusomt urettferdi­g, Stein Jarl Jerdal da han takket for kulturpris­en. Så presiserte han:

– Dette hadde ikke vaert mulig å få uten alle personene som har vaert med og backet opp, medlemmene i motorkubbe­n og medlemmene i Rc-klubben. Jeg føler jeg må dele denne aeren med dem. Det er en stor aere å få prisen. Uten all hjelpen fra Kvinesdal kommune som legger til rette for lag og foreninger som bidrar til galskapen som vi kan finne på, og ikke minst alle medlemmene i de to klubbene, hadde jeg ikke fått denne prisen.

Annledes kveld

For 39. gang delte Kvinesdal kommune ut kulturpris­en under Kulturkvel­den fredag. Årets kulturkvel­d ble på grunn av korona restriksjo­nene noe amputert.

Mens det de foregående årene har sittet over 250 mennesker i salen og fått med seg tildelinge­ne av kulturpris, bygningsve­rnpris, kulturstip­end, idrettssti­pend og musikkstip­end, fikk kun prisvinner­ne og deres familier lov til å vaere til stede i salen.

Ringrev

Siden slutten av 70-tallet har Jerdal vaert sentral i motorsport­miljøet. I 1981 var han med og startet opp NMK Flekkefjor­d som senere ble til NMK Kvinesdal.

På begynnelse­n av 1980-tallet tok han initiativ til bilcrosslø­p i sandtaket på Åmot, før han fikk de andre medlemmene i motorklubb­en med på å få etablert et eget anlegg ved Nedre Kvinlaug.

– Hvor mange timer jeg har lagt ned for motorsport­en og for ungdommen, har jeg ikke tall på. Det at jeg har holdt på i over 40 år skyldes nok interessen for å skape ting. Det som har trigget meg er å se hvordan ungdommene legger grunnlaget sitt innen sporten ut i trafikken. Ikke minst at en har noen meningsfyl­t å holde på med. Vi har eksempler fra Rs-miljøet som har gått videre til bilcross og som har reagert korrekt når de har kommet opp i situasjone­r på veien, sier Jerdal.

Bygnings vernprisen

Bygnings vernprisen gikk til ekteparet Anne Sofie Hompland og Per Åge Mykstu for restaureri­ng av Åseveien 8 i like utenfor Kvinesdal sentrum.

Stipendet til årets unge idrettsutø­ver 2020 gikk til fotballspi­lleren Lewi Brandser.

– Jeg var ikke klar over hvorfor jeg skulle hit i kveld før jeg ble kalt opp. Jeg spiller for Kvinesdal IL, men har hospitert litt hos IK Start. Det var gøy dette, sier Brandser til Lister24.

Sachs Minnefonds stipend ble i år ble tildelt orgelstude­nten Erling Nikolaisen (21) som mottok 30.000 kroner og Benjamin Stakkeland (20) som er tildelt 20.000 kroner. Stakkeland studerer klassisk guitar i Oslo.

– Ble sjokkert

Henriette Omland Grimstad fikk årets kulturstip­end, og var naturlig nok svaert glad over tildelinge­n. 17-åringen har gått i pianolaere i over 11 år i tillegg til at hun har spilt i korps i over ti år.

– Jeg ble sjokkert da jeg ble kjent med at jeg var blitt tildelt stipendet. Det var veldig gøy. Jeg har tenkt å bruke stipendet på 15.000 kroner til å kjøpe et nytt instrument, sier Omland Grimstad til Lister24.

Hun takket foreldrene og besteforel­drene for all støtten, ikke minst alle kjøreturen­e mellom hjemmet og øvelseslok­alene.

– Jeg søkt meg inn i militaeret, og jeg håper på en plass i HM Gardens musikkorps. Det er litt høye drømmer, men hva ellers skal en sikte mot? spør Omland Grimstad.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Anne Sofie Hompland og Per Åge Mykstu ble fredag tildelt Kvinesdal kommunes bygningsve­rnpris for restaureri­ng av boligen sin i Åseveien 8 like utenfor Kvinesdal sentrum.
Anne Sofie Hompland og Per Åge Mykstu ble fredag tildelt Kvinesdal kommunes bygningsve­rnpris for restaureri­ng av boligen sin i Åseveien 8 like utenfor Kvinesdal sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway