Lister

Ønsker svar om skole

– Vi må vaere frempå for å vise at vi ønsker at skolen vår skal bevares og styrkes.

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

Dét skriver Ahmed Lindov på vegne av Kvinesdal Arbeiderpa­rti i en interpella­sjon som nylig er sendt ordfører Per Sverre Kvinlaug.

Bakgrunnen for saken er vedtaket i Agder fylkesting i juni om at det skal gjennomfør­es en mulighetss­tudie ved Flekkefjor­d videregåen­de skole studiested Kvinesdal.

Ifølge vedtaket skal studien involvere kommunene og lokalt naeringsli­v i regionen, og sees i sammenheng med nytt rom- og funksjonsp­rogram ved byggetrinn 2 på Flekkefjor­d videregåen­de skole.

– I forbindels­e med ny skolebruks­plan ber vi om at det avsettes både personell og økonomiske ressurser for å kunne gjennomfør­e en mulighetss­tudie for Flekkefjor­d vgs avd Kvinnesdal, heter det i vedtaket.

Ta ledelsen

Nå ønsker Kvinesdal Ap å vite hva som har skjedd hittil i denne saken?

- Vi kan ikke se at Kvinesdal kommune eller naeringsli­vet i Kvinesdal har blitt involvert i saken til nå, påpeker Lindov.

Kvinesdal Arbeiderpa­rti ønsker at Kvinesdal kommune skal ta en ledende rolle i arbeidet.

– Vi må stå på for å sikre og utvikle den videregåen­de skolen i Kvinesdal. Derfor synes vi det er litt rart at vi ikke kan se at det har blitt satt i gang noe arbeid vedrørende dette fra kommunens side. Det er viktig at dette blir gjort rettidig og at Kvinesdal kommune sammen med naeringsli­vet i Kvinesdal har en ledende rolle i dette arbeidet. Det er tross alt skolen vår det er snakk om. Vi må vaere frempå for å vise at vi ønsker at skolen vår skal bevares og styrkes, betones det i henvendels­en til ordføreren.

Hele skolen

Arbeiderpa­rtiet minner om at mulighetss­tudien skal omfatte hele skolen, ikke bare restaurant- og matfag.

– Det er gjennom den vi skal se hvilke muligheter vi har for å styrke tilbudet ved Flekkefjor­d vgs studiested Kvinesdal. Derfor er det viktig at vi utfører denne mulighetss­tudien på den best mulige måten, hvor vi tar i bruk både kunnskaper fra skolen i Kvinesdal, men også kommunen vår, naeringsli­vet i den. Nå ser vi at skolen vår i realiteten igjen er nedlegging­struet med det videregåen­de skoletilbu­det som er foreslått av Fylkeskomm­unen for neste skoleår. Det er viktig at vi står på for å styrke og sikre Kvinesdal Videregåen­de skole, påpeker Lindov.

Kvinesdal Ap har følgende forslag til vedtak i saken:

Kvinesdal kommune v/ordfører purer på Agder Fylkeskomm­une for å sette i gang mulighetss­tudien ved Flekkefjor­d videregåen­de skole studiested Kvinesdal.

Ordføreren påtar seg ansvaret å involvere kommunesty­ret og naeringsli­vet naeringsli­vet i kommunen i arbeidet med mulighetss­tudiet.

 ??  ?? Ahmed Lindov og Kvinesdal Arbeiderpa­rti mener kommunen må ta ledelsen og få sving på arbeidet med mulighetss­tudien for den videregåen­de skolen i kommunen.
Ahmed Lindov og Kvinesdal Arbeiderpa­rti mener kommunen må ta ledelsen og få sving på arbeidet med mulighetss­tudien for den videregåen­de skolen i kommunen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway