Lister

Stenger to av tre utesteder ut måneden

- ÅSE ASTRI BAKKA

– Slik situasjone­n er nå med ukontrolle­rt smittespre­dning, vil det vaere ufornuftig å samle mange mennesker på typiske nattklubbe­r som Valhall og Pakkhuset, sier Terje Ousdal.

Terje Ousdal kunngjorde søndag morgen at han har bestemt seg for å stenge utestedene Valhall og Pakkhuset ut november.

– Situasjone­n i desember avgjør når tid vi åpner igjen. Bondeheime­n vil bli holdt åpen så lenge det ikke fattes et vedtak om stenging. Trolig vil vi holde åpent flere dager men med kortere åpningstid - og ikke sent på kvelden, opplyser han.

Grunnen til at han velger å holde sitt tredje utested, Bondeheime­n, åpent når han stenger de andre henger sammen med hvem stedene henvender seg til.

– Bondeheime­n er en litt annerledes pub hvor det ikke er plass til så mange, og hvor fokuset nok er mer den gode praten enn selve festen, forklarer Ousdal.

Han forteller om ujevnt besøk den seneste tiden.

– Besøket har svingt mye mer i år enn noen gang i mine snart 12 år i bransjen. Men så har vi da tidligere heller ikke hatt noe som minner om situasjone­n i år med covid-19 pandemien, sier Ousdal.

Han opplyser at de tre utestedene samlet sett foreløpig har hatt et omsetnings­tap på mer enn to millioner kroner, og at det kan bli verre. Han tror likevel alle ender på pluss-siden.

– Årsaken til det er at de økonomiske bremsene ble slått på svaert raskt. Og før eller senere vil jo dette slippe taket, og da blir det kanskje de beste tider noen gang, sier han optimistis­k.

– Hva tenker du om situasjone­n som har oppstått lokalt?

– Situasjone­n lokalt er åpenbart ikke god. Men det er viktig å beholde roen og ha en faglig tilnaermin­g til problemet, sier han og benytter anledninge­n til å rose kommuneove­rlege Ann-margret Haaland i Farsund.

– Her har i hvert fall kommuneove­rlegen i Farsund gått foran som et svaert godt eksempel, sier Terje Ousdal.

– Men kommunen må vaere pinlig nøyaktig med å kommuniser­e ut beskjeder som er enkle å forstå, både til publikum og naeringsli­vet!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway