Lister

Regulerer området samtidig med salg

Et samlet kommunesty­re i Lyngdal går for å områderegu­lere området som Lyngdal bo og servicesen­ter ligger parallelt med salgsprose­ssen.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Dermed kan prosessen med å selge Lyngdal bo og servicesen­ter med en bygningsar­eal på over 9.000 kvadratmet­er starte for alvor.

Formannska­pet får i oppgave med å behandle de innkomne budene, før kommunesty­ret får det avgjørende ordet når et eventuelt salg skal avgjøres.

Interesse

Ifølge det som ble opplyst fra kommunesty­rets talerstol torsdag kveld, skal fem - seks interessen­ter ha signaliser­t at de ønsker å se naermere på og legge inn et bud på eiendommen.

Det som skaper utfordring er hva området kan brukes til. I dag er det vel 20 mål store området nord for E39 regulert til helse og offentlig tjenesteyt­ing.

Kan bli boligområd­e

En ny eier kan ønske å gjøre om deler av bygningsma­ssen til boliger eller forretning­svirksomhe­t. Derfor mente Senterpart­iets Tønnes Seland at kommunen jobbet med en regulering av området samtidig med at salgsprose­ssen pågår.

– Det kan bli bolig, handel, tjenesteyt­ing på området. Her vil kommunen ha mest mulig penger inn, og da er det ingen vits i å vente med prosessen. Hvis vi legger ut bygningsma­ssen ut for salg uten forutsetni­nger, vil det vaere det opp til kjøper hva bygget skal brukes til. Da vil det ta lenger tid før det blir ferdig regulert. Områderegu­leringen må derfor settes i gang omgående ellers taper vi penger, sa Seland.

En omreguleri­ng av tomten kan gjennomfør­es i løpet av et halvt års tid.

Brukergrup­per

Samtidig med at bo- og servicesen­teret nå legges ut for salg, er det brukere som har aktivitete­r og bor i deler av bygningsma­ssen.

Administra­sjonen lover at denne gruppen skal ivaretas dersom hele eller deler av bygningsma­ssen selges før en eventuell regulering­splan er vedtatt.

Politikern­e i Lyngdal vedtok å utarbeide en ny regulering­splan for området rundt Lyngdal bo og servicesen­ter samtidig med at politikern­e vil ha det avgjørende ordet om salget av senteret.

Områderegu­leringen må derfor settes i gang omgående ellers taper vi penger

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway