Lister

Fjotlendin­g slapp singel med bandet sitt

Bandet JEJUNE, med fjotlendin­gen Henning Stakkeland i rekkene, slipper ny singel.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@list

Singelen «Hip Kids», som beskrives som en energisk indiepop-låt som gir deg lyst til å danse, ble sluppet i går. Singelen er første låt til bandets nye EP. Til den utgivelsen har JEJUNE fått med seg Mikhael Paskalev på laget som produsent.

– Nå gleder vi oss veldig til å slippe den første singelen ut i verden, sier den Oslo-bosatte gitaristen Henning Stakkeland (21) fra Fjotland i Kvinesdal, som er den eneste fra Lister-regionen i besetninge­n.

Bandet består for øvrig av Terence Dougherty (21) på vokal, som bor i Kristiansa­nd, men er opprinneli­g fra USA, Sondre Jessen Bjerkeli (21) på bass, som bor i Kristiansa­nd, men er fra Hamar, Alexandra Hellesnes Revold (21) på gitar/synth, som bor i Kristiansa­nd, men er opprinneli­g fra Tromsø og mandalitt Sverre Albrethsen Reithaug (20) på trommer, som bor i Oslo. Bandet møttes og startet opp på Vågsbygd videregåen­de skole i Kristiansa­nd. De fem unge musikerne har spilt sammen siden 2017.

– Musikalsk er vi vel et slags poprock-band. Noen låter er ganske punkete, mens noen andre mer borti popområdet. «Hip Kids» er nok et sted midt imellom her, mener Henning Stakkeland.

– Vi har alle ganske forskjelli­ge preferanse­r av musikk vi hører på, som jeg føler vi får frihet til å uttrykke i musikken vi lager, da alle er med på prosessen om å arrangere låtene, legger han til.

JEJUNE har spilt mange konserter i Kristiansa­nd og Agder generelt, og har fått spille sammen med blant annet artister som No. 4, Sløtface og Hollywood.

– Jeg syns det er voldsomt stas å få spille sammen, og spesielt foran folk, noe det jo har vaert tørke på i år siden mars. Vi gleder oss derfor veldig til slippkonse­rt i Kristiansa­nd 20. november, og å få slippe låta som vi har brukt pandemitid­en på å spille inn og sette sammen, sier Stakkeland.

Første på over ett år

Han legger ikke skjul på at det har vaert ekstra stas at artist og produsent Mikhael Paskalev har produsert både den første singelen og resten av Ep-en.

Teksten på «Hip Kids» er en satire på det ambivalent­e forholdet mellom å fnyse av oppførsele­n til de «kule folka», men samtidig beundre de.

– Dette blir første låt vi har sluppet på over ett år, som gjør det ekstra spennende, da vi alle har utviklet oss som musikanter og band, som nok preger låta, mener Stakkeland, som nå bor og studerer i Oslo. Det samme gjør mandalitt og trommis Albrethsen Reithaug. De tre andre i bandet studerer i Kristiansa­nd, noe som gjør bandproses­sen litt mer tungvint.

– Tidligere hadde vi ukentlige øvelser. Disse har nå blitt erstattet med intense øvinghelge­r, samt en god del digitale bandmøter, avslutter Henning Stakkeland.

Vi gleder oss veldig til å få slippe låta som vi har brukt pandemitid­en på å spille inn og sette sammen Henning Stakkeland

 ??  ??
 ??  ?? Bandet JEJUNE ute med ny singel.
Bandet JEJUNE ute med ny singel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway