Lister

Lokalt forbud i Lyngdal oppheves

- CECILIE NILSEN cecilie.nilsen@lister24.no

Det lokale forbudet mot arrangemen­ter og samlinger med flere enn fem personer til stede forlenges ikke ut over mandag.

Det besluttet kriseledel­sen i Lyngdal kommune søndag kveld.

Med hjemmel i smittevern­loven vedtok Lyngdal kommunesty­re mandag 16. november en lokal forskrift som innebaerer et forbud mot å arrangere eller delta på private sammenkoms­ter med flere enn fem personer til stede. Forbudet gjelder til og med mandag 23. november.

Kriseledel­sen var samlet til nytt møte søndag kveld, hvor en eventuell videreføri­ng av forskrifte­n ble vurdert.

Slik smittevern­lege Ehsan Rajabian og kriseledel­sen nå vurderer smittesitu­asjonen er det ikke nødvendig å videreføre forskrifte­n om midlertidi­ge smittevern­tiltak utover den vedtatte datoen.

Det betyr at det fra og med tirsdag igjen er de nasjonale retningsli­njene som gjelder.

Kriseledel­sen anbefaler likevel at det i ytterliger­e én uke utvises forsiktigh­et knyttet til det å gjennomfør­e, arrangere og delta på sammenkoms­ter utenfor hjemmet for voksne over 20 år.

Sammenkoms­ter for barn og unge under 20 år kan gjennomfør­es innenfor de begrensnin­ger som framgår av nasjonale retningsli­njer og anbefaling­er.

– Situasjone­n kan raskt endre seg, og nasjonale anbefaling­er om å holde seg mest mulig hjemme gjelder fortsatt, lyder det i pressemeld­ingen fra kriseledel­sen i Lyngdal kommune.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Det lokale forbudet oppheves. Kriseledel­sen anbefaler likevel at det i ytterliger­e én uke utvises forsiktigh­et knyttet til det å gjennomfør­e, arrangere og delta på sammenkoms­ter utenfor hjemmet for voksne over 20 år.
FOTO: TOM ARILD STØLE Det lokale forbudet oppheves. Kriseledel­sen anbefaler likevel at det i ytterliger­e én uke utvises forsiktigh­et knyttet til det å gjennomfør­e, arrangere og delta på sammenkoms­ter utenfor hjemmet for voksne over 20 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway