Lister

Lyngdal åpner skoler og barnehager torsdag

- CECILIE NILSEN cecilie.nilsen@lister24.no

Alle skoler og barnehager er åpne for undervisni­ng fra og med torsdag.

Skolene og barnehagen­e har fortsatt smittevern­tiltak på gult nivå, i henhold til Utdannings­direktorat­ets veileder.

Det kom i løpet av helgen ikke inn meldinger om nye smittetilf­eller i Lyngdal. Antall aktivt smittede personer i isolasjon var fortsatt 70 da Lister gikki trykken i går. I alt 936 naerkontak­ter er fortsatt i karantene. Mandag ble det planlagt testing av naermere 120 barn og skoleeleve­r. Dette er testing som gjennomfør­es på bakgrunn av symptomer, eller etter ønske fra foresatte. I all hovedsak er det elever og laerere fra Kvås skole som skal testes på nytt, hvor det har vaert svaert mange smittede i forhold til elevtallet.

– For å unngå store køer og kaos har vi valgte å kjøre testingen av dem som ikke er omfattet av det ordinaere tilbudet om lavterskel­testing i et midlertidi­g telt utenfor Lyngdalsha­llen, fortalte Lyngdal-ordfører Jan Kristensen til Lister24 lørdag kveld.

I vindkasten­e på søndag måtte teltet fjernes på grunn av uvaer. Kommunen vurderer andre løsninger.

– Det er ikke bestemt om testing blir i teltet. Vi ser vaeret litt an, sier Kristensen søndag kveld.

Ved besøk på Lyngdal helsehus, Byremo omsorgssen­ter og omsorgsbol­iger oppfordres fortsatt besøkende å bruke munnbind dersom det ikke kan holdes minst to meters avstand. Påbud om munnbind for ansatte med pasientkon­takt, dersom ikke avstand på to meter kan overholdes, tas bort fra og med torsdag.

– Dersom smittesitu­asjonen i Lyngdal kommune skulle forverre seg igjen, kan det på nytt bli aktuelt å innføre noen av tiltakene som nå avsluttes, presiserer kriseledel­sen i Lyngdal kommune søndag kveld.

Anbefaling­en om at barn over 12 år oppfordres til å bruke munnbind på kollektiv kollektivt­ransport, tas bort med virkning fra torsdag.

Men anmodninge­n fra AKT om at skoleeleve­r som har muligheten til det bør gå, sykle eller bli kjørt, gjelder fortsatt.

I tillegg til at den lokale forskrifte­n oppheves, vurderer kriseledel­sen at det nå også er trygt å gjenåpne tilbud som under dette siste smitteutbr­uddet har vaert stengt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway