Lister

Vil ikke prioritere nye strekninge­r

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

«Manglende modenhet» er begrunnels­en for at Nye Veier ikke prioritere­r nye strekninge­r for utbygging denne høsten.

Siden Nye Veier ble etablert for snart fem år siden, har de vaert år lagt fram en prioritert liste om nye utbygginge­r. I år er imidlertid et unntak, kommer det fram av en pressemeld­ing.

– Nye Veier har vanligvis prioritert nye strekninge­r for utbygging før jul. Ingen av våre resterende strekninge­r er nå modne nok for prioriteri­ng. Det kan skyldes manglende planer og usikkerhet om når planer er ferdige og / eller blir vedtatt. En annen årsak er at det på enkelte av strekninge­ne ikke er hentet ut tilstrekke­lig nytteøknin­g. Vi har nå relativt få strekninge­r igjen å prioritere mellom og når det nå foregår viktig planavklar­inger på mange av de gjenståend­e strekninge­ne, har vi valgt å ikke prioritere nye strekninge­r for utbygging i denne omgang, forklarer administre­rende direktør i Nye Veier, Anette Aanesland.

Blant de strekninge­ne som ikke prioritere­s som følge av «manglende modenhet» er E39 vestover fra Lyngdal til Rogaland grense i Agder og Agder grense til Ålgård i Rogaland.

– Her er ikke den statlige kommunedel­planen for strekninge­n fastsatt ennå, og utbyggings­korridor er dermed ikke bestemt. Nye Veier arbeider med regulering­splan for strekninge­n fra Bue til Ålgård. Samferdsel­sdeparteme­ntet har foreslått at det skal vurderes en alternativ trasé fra Lyngdal vest til Flekkefjor­d gjennom Kvinesdal. Strekninge­n er ikke moden for utbygging, konkludere­r Nye Veier AS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway