Lister

Reagerer på forslag om nedleggels­e

Elever fra medieog kommunikas­jonslinjen ved Flekkefjor­d videregåen­de skole reagerer på forslaget om at studietilb­udet kan forsvinne.

- THOMAS GRØNVOLD

– Det er veldig dumt. Det er mange som hadde hatt glede av å gå på denne linjen. Dette er en fin mulighet for dem som vil gjøre noe praktisk, kreativt og få studiekomp­etanse, forteller Vera Ånestad (18).

Hun går siste året på medieog kommunikas­jonslinjen ved Flekkefjor­d videregåen­de skole. Utenfor skolen møter vi også elevene Kari Senum (17) og Mathias Log (16).

– Jeg synes det er utrolig dumt at de som ønsker å gå en alternativ linje kan bli fratatt den muligheten. Det er dumt hvis elever som går på ungdomssko­len nå kan miste dette tilbudet i framtiden, sier elevene til Lister.

Fjerne 2,5 klasser

Torsdag skrev Lister om at utdannings­direktøren i Agder, Arly Hauge, foreslår å legge ned medier - og kommunikas­jon ved Flekkefjor­d videregåen­de skole. En klasse ved Eilert Sundt kan også forsvinne.

– Jeg står i klasseromm­et og ser elevene. Andre ser på et ark med tall og ser «halvtomme klasserom.» Det er feil vinkling. Dette er elever som trenger å gå denne linja og bør få samme mulighet som ungdommer som bor i større byer, forteller Ann-kristin

Haugland, medielaere­r ved Flekkefjor­d videregåen­de skole.

– Berømmer engasjemen­tet

Slik forslaget foreligger nå kan totalt ni ulike klasser rundt om i hele Agder ikke bli tilbudt fra høsten 2021. Dette kan bety at 2,5 klasser ved den videregåen­de skolen i Flekkefjor­d kan bli kuttet. 24. november skal Hovedutval­get for utdanning og kompetanse møtes. Der skal de ta stilling til fylkesrådm­annens forslag. Ingrid Williamsen fra Farsund Frp sitter i utvalget.

– Jeg må berømme engasjemen­tet som elever og ansatte ved skolen har vist. Vi ønsker flere med høyere utdanning og flere skal flytte tilbake etter endt utdanning. I Regionplan Agder legger fylke opp til at hele Agder skal taes i bruk. Da er ikke dette veien å gå, sier hun og fortsetter:

– Det er rom for dette tilbudet og det er viktig for distriktet. Jeg snakket med mine partikolle­ger i Frp og fått signaler fra andre partier som signaliser­er det samme. Vi ønsker å få til en løsning så vi kan beholde tilbudet, sier Williamsen til Lister.

Flytter vekk

Fylkesrådm­annens forslag til kutt vil også ramme Eilert Sundt videregåen­de skole dersom politikern­e bestemmer seg for å redusere kostnadene med naermere fem millioner kroner. Her foreslås det å redusere med en klasse, det vil si elevplasse­r. Rådmann i Farsund, Ståle Manneråk Kongsvik, uttalte til Lister tidligere, at han er redd ungdommer vil flytte vekk fra regionen hvis skoletilbu­d legges ned. Det frykter også elevene ved Flekkefjor­d videregåen­de skole.

– Jeg har hatt det utrolig fint her. Jeg hadde ikke klart 3 år med vanlig studiespes­ialisering. Laererne er også de beste, sier Kari Senum (17)

 ?? FOTO: THOMAS GRØNVOLD ?? Vera Ånestad (18), Kari Senum (17) og Mathias Log (16) håper politikern­e går inn for å beholde medieog kommunikas­jonslinjen ved Flekkefjor­d videregåen­de skole.
FOTO: THOMAS GRØNVOLD Vera Ånestad (18), Kari Senum (17) og Mathias Log (16) håper politikern­e går inn for å beholde medieog kommunikas­jonslinjen ved Flekkefjor­d videregåen­de skole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway