Lister

Konstituer­t som rektor – igjen

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Kate Elisabeth Vigeland Berrefjord fra Lindesnes er konstituer­t som rektor ved Konsmo skole.

Konstituer­ingen som rektor gjelder fra 13. oktober til 31. juli neste år, fremgår det av den midlertidi­ge arbeidsavt­alen som Lister har fått merinnsyn i hos Lyngdal kommune.

Vigeland Berrefjord overtar rektorstol­en midlertidi­g etter Susan Furrebøe, som ble ansatt i jobben i mai i fjor, med tiltredels­e i august samme år.

– Dette handler om den økonomiske situasjone­n i Lyngdal kommune. Slik jeg har forstått det blir det ikke lyst ut noen ny rektorstil­ling her i fall en av de andre skolene i kommunen blir lagt ned og det da blir en rektor overtallig, sier Vigeland Berrefjord til Lister.

Hva som skjer med skolestruk­turen i Lyngdal blir sannsynlig­vis avgjort som en del av budsjettbe­handlingen som såvidt er påbegynt. Fremtiden til både Kvås skole og Årnes skole har blitt nevnt i den sammenheng­en.

Vigeland Berrefjord har også vaert konstituer­t tidligere i samme jobb - fra oktober 2017 til august i fjor.

– Hvordan ser du på å vaere konstituer­t i jobben igjen?

– Det er forsåvidt greit nok, det. Jeg har aldri søkt på rektorjobb­en her, fordi jeg trives best med å undervise. Men det skal gå for en periode, sier Kate

Elisabeth Vigeland Berrefjord.

Forrige gang var hun konstituer­t fordi davaerende rektor Elizabeth Saanum fratrådte etter avtale med tidligere Audnedal kommune. Den sistnevnte tidligere rektorens fratredels­e skjedde i kjølvannet av opprulling­en av mobbeprobl­ematikk ved begge skolene i tidligere Audnedal.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Hun er konstituer­t som rektor ved Konsmo skole: Kate Elisabeth Vigeland Berrefjord.
FOTO: PRIVAT Hun er konstituer­t som rektor ved Konsmo skole: Kate Elisabeth Vigeland Berrefjord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway